Ünnepi Csokitorta diétásan
A csokoládé segíti a zsírégetést és finom! Ezt a tortát édesítőszerrel a paleolit diéta alapján készítettük. Türelem és egészséges hozzávalók. Ennyi a torta titka.
Diétás csokitorta marcipánnal
Hozzávalók:
A csokoládé segíti a zsírégetést és finom! Ezt a tortát édesítőszerrel a paleolit diéta alapján készítettük. Türelem és egészséges hozzávalók. Ennyi a torta titka.
Hozzávalók:
Nem tudom, ki hogy van ezzel a dologgal, de vannak olyan napok, amikor kimondottam vágyom a szalonnás- tojás reggelire. Ez a reggeli jó lendületet ad a napnak, és biztosan remekül teljesítünk egy ilyen finom reggeli után!
A tojás és a bacon elnyomja az éhségérzetet, így nem tör ránk a falánksági roham sem.
Nálunk a család minden tagja szereti a szalonnás tojást.
https://www.fattoria-sanlorenzo.com/news/spirulina-cake/
Az egészséges táplálkozás jegyében kiemelt figyelmet fordítunk az minőségi desszertek elkészítésére is.
Ha szeretnéd jobban megismerni a spirulina hatását, figyelmedbe ajánlom a következő videót:
Ez a gyors spirulinás sütemény gluténmentes, bátran fogyaszthatják akik lisztérzékenységben szenvednek, de emellett elegendő energiát ad sportoláshoz, vagy egy lendületes a napindításhoz.
A spirulina torta fő hozzávalója éppen az a csodálatos étel, amit közvetlenül a DXN bio spirulina telepről szállítanak otthonunkba.
Ebben a gyömbéres mézeskalács receptben tudatosan tüntetem fel az eredeti cukor és mézmennyiséget. Az igazság az, hogy annyira finom, hogy csak a karácsonykor is diétázni kívánóknak ajánlom az édesítőszerek és a mézpótló használatát.
Most komolyan, ha nekem sikerült, neked is sikerülni fog! Persze első alkalommal nem lesz kész 10 perc alatt ez a fürdőbomba, de a kreatív munka magában frissítő lehet, nem is beszélve az azt követő relaxáló fürdőről.
Szeretnéd barátaidat meglepni valami tuti egészséges nassolnivalóval? Ha tuti sikert szeretnél sorakoztasd fel csinos olíva pingvinjeidet a vendégvárásra.
Pillanatok alatt elkészül, de hasonlóan gyorsan el is fogy ez a gyors sajtos süti.
Könnyű, puha, belül lyukacsos. Ha valóban parmezánnal készítjük, akkor jellegzetesebb, karakteresebb íze lesz.
Borozáshoz, baráti beszélgetéshez, váratlan vendégek érkezése esetén is remek választás.
250 vizet és 50g vajat feltettem főni. Mikor gyöngyözött, hozzáadtam 125 g lisztet és addig kevertem kis láng fölött, míg a tészta egyben elvált az edény falától.
Egyesével beledolgoztam 4 tojást, majd 100 g parmezánt.
Habzsákból kis halmokat nyomtam a sütőpapírra, majd 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe tettem.
10 perc után csökkentettem a hőt 170 C fokra, és még 8-10 percet sütöttem.
Mikor elkészült, a sütő ajtaját résnyire nyitottam és bent hagytam a puffancsokat, míg kihűltek.
Lehetne tölteni, de hamar el fognak fogyni üresen is.
forrás :fb
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Az őszi gyógynövények közül a vadrózsa termése, a csipkebogyó gazdag B1-, B2-, és K-vitaminokban, de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.
A csipkebogyó C-vitamin tartalma tízszer nagyobb a citroménál, sőt az összes vadon termő és kerti gyümölcs közül a legmagasabb a C-vitamin tartalma.
100 g csipkebogyó fajtól függően 200-1500 mg C-vitamint tartalmaz.
Én még soha nem próbáltam a sütőtök vajat korábban, csak most először. A sült sütőtök egyik kedvencem, de ez a krém minden képzeletet felülmúl.
Ha Te is elkészíted meglátod, ez a sütőtök vaj nagyon sokoldalúan felhasználható. Kuglóffal, kaláccsal vagy kiflivel igazi csemege, de nagyon finom egyszerű pirítóson, és különböző teljes kiőrlésű zsemléken is.
Bár itthon nincs nagyon elterjedve a fűszeres sütőtök vaj, mégis érdemes kipróbálni.
Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, E-, D- vitamin és a Béta-karotin. Már Homérosz is "folyékony aranynak" nevezte az olívaolajat, ami mind a mai napig időről-időre bizonyítja, milyes értékes táplálék forrásunk.
Egy új tanulmány szerint a kutatók azt találták, hogy azok az idősebb emberek, akik intenzíven használják olívaolajat -ami azt jelenti, rendszeresen főznek vele, és használják salátaöntethez is-, 41 százalékkal kisebb valószínűséggel kapnak agyvérzést, mint azok, akik ritkán fogyasztanak.
A birsalmasajtra még gyerekkoromból emlékszem. Mi kekszre kentük, azt ropogtattuk öcsémmel. Most ismét rátaláltam a birsalmasajt varázslatos ízére. Íme kedvenc bírsalmasajt receptem:
A rebarbara gazdag vitaminokban: B-vitamin forrás, magas az A-, C-, E-,K-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kalcium, kálium, cink és a vas. Bővelkedik antioxidánsokban, élelmi rostokban, természetes vizelethajtó és béltisztító, valamint segít szabályozni a bélműködést, méregtelenítő hatású.
A rebarbarának nagyon alacsony a kalória- és a szénhidráttartalma, így fogyókúrázóknak is ideális. A rebarbara hatékonyan segíthet lúgosító, tisztító kúra idején.
Hozzávalók:
A rebarbarás csirkepáchoz:
1/4 csésze krémes balzsamecet
1/4 csésze tartós BBQ szósz
2 fokhagyma, és szegfűszeg
1/2 teáskanál só, pici bors
2-3 hámozott rebarbaraszár (A lehámozott héjából a tetejére ropogós forgács készül)
1/4 csésze juharszirup
Citromlé (1 evőkanál)
A citromos csirke sütéséhez:
1 kg bőr nélküli csont nélküli csirkecomb darab (kb. 5 kis comb)
1 citrom
olívaolaj
só. bors
Forgács rebarbara szárról
opcionális 1-2 gerezd fokhagyma vagy néhány citromkarika
1 csésze gyöngyhagyma
tárkonylevél vagy kakukkfű
Ez a praktikus ötlet is Amerikában terjedt el, ahol szívesen áztatnak gyümölcsöket, és persze magvakat is az ivóvízbe.
A szó szoros értelmében, már a csapból is az folyik, mennyire fontos a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása.
Talán épp ezért lettek népszerűek ezek a "limonádék" vagyis gyümölcsös vizek, amik télen, nyáron változatossá varázsolhatják a napi vízfogyastásunkat.
Sok helyen esőre meglepő módon befőttesüvegekben készítik el és abban is kínálják ezeket az italokat.
Ha belegondolunk, Igazából ez egy praktikus módszer, mert a befőttesüveget a széles szájukon keresztül meg lehet tölteni gyümölcsökkel, vízzel, és az így elkészített házi üdítő a hűtőben lezárva tárolható, majd egy mozdulattal gusztusosan tálalható is.
Igazibó, ez nem csak egy hóbort, ami hamarosan elillan. A gyümölcsös víz pozítív hatásai időről-időre bebizonyosodnak, tehát nézzünk meg ezekből néhányat:
A hidratálás kétségtelenül az egyik legnagyobb előnye a víz ivásnak. A legtöbbünk dehidratált, és erről egyszerűen nem is tudunk. Sokan azt mondják, hogy nem iszanak sok vizet, mert nem kedvelik. A víz gyümölcsökkel, zöldségekkel, gyógynövényekkel, egyéb összetevõkkel való dúsításával biztosan több vizet kívánunk inni.
A víz a testben az energia fő forrása, a szervezet sokkal jobban képes a tápanyagokat és oxigént szállítani .
Tulajdonképpen fiatalabbnak tűnhetünk, mivel a bőrünk sokkal lágyabb és simább lesz.
Túl hideg van télen? Túl nagy a forróság nyáron? A víz segít a testhőmérséklet optimális szinten tartásában.
A kávé, a testmozgás, az alkohol és a gyógyszerek dehidratálhatnak. Ha több vizet iszunk, képesek leszünk ellensúlyozni ezt.
A hidratáltság "beolajozza" az ízületeket, segít meggátolni az ízületi gyulladás és hátfájás kialakulását.
Több energiája lesz az izmoknak, így többet is tudunk edzeni az edzőteremben.
A víz segíti megelőzni a memória romlását idős korban. Csökkenti az Alzheimer-kór, sclerosis multiplex és a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát.
Ehhez a limonádéhoz annyi különböző citrusfélét használhatunk, amennyit csak van otthon: narancs, citrom, lime, vérnarancs, grapefruit. Mindegyikből tégy néhány szeletet a vízbe. Nyáron jegesen, télen melegen is frissít. Citromsárga-narancssárga, gyönyörű színes italt is tudsz ezekből a gyümölcsökből varázsolni.
Friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcsökkel rakjunk félig egy vizeskancsót, vagy befőttes üveget. Málna, eper, áfonya, vagy más bogyós gyümöls is jól mutat a poharakban. Rrozmaring, bazsalikom és a gyömbért is jól kiegészíti a bogyós gyümölcsök ízvilágát.
Ginkgo biloba
Tegnap anyukám felhívott, hogy neki egy "Ginkgo Biloba" nevű készítményre lenne szüksége, mivel a memóriája már nem a régi.
-Mire?? - Kérdeztem, mert én bizony még nem hallottam erről a fura nevű csodaszerről.
-Ginkgo Biloba-ra ! - Hangzott a megerősítő válasz.
És valóban, a Föld egyik legősibb növénye a Ginko Biloba - magyarul Páfrányfenyő, egyre népszerűbb manapság. A páfrányfenyő az egyik leghosszabb életű fa. Ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek.
A páfrányfenyő levelét gyógyászati célokra használják fel. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben páfrányfenyőlevél (Ginkgo folium) néven hivatalos drog.
Mivel ebben az árpában van a legtöbb nyomelem, a vércukor- vagy koleszterinproblémákkal küzdőknek különösen ajánlott a fogyasztása, de az emésztésre is kedvező hatással van. Magas fehérja tartalmú, 100 g hántolt árpában a fehérje tartalom 10 g. Lúgosító hatása miatt ajánlott savtúltengés esetén is!
A hagyományos konyhában köretként fogyasztották, illetve a töltött káposztába vagy a sóletbe is ajánlott.
Az alábbiakban a gersli főzésével kapcsolatos alapvető tudnivalók mellett néhány receptet is ajánlunk.
Az árpagyöngyöt érdemes felhasználás előtt néhány órára beáztatni, főzési ideje így is jó kétszerese a rizsének, felhasználása is ehhez hasonló. Készülhet a beáztatot árpagyöngyből a zöldségekkel együtt főzve levesbetét, köret is.
20 dkg gerslit áztassunk be. Egy kevés vajon párolj meg 1 közepes fej, apróra vágott vöröshagymát és 2 gerezd aprított fokhagymát. Öntsd rá a beáztatott, majd leszűrt árpagyöngyöt, és keverd át, hogy a szemeket bevonja a zsiradék. Önts rá 1 dl száraz fehérbort, és hagyd így pár percig, amíg az alkohol elpárolog. Ha teheted, fűszerezd egy kevés szárított gombával vagy gombaporral. Ezután adj hozzá 0,5 liter langyos húslevest, fedd le, és néhányszor megkeverve alacsony lángon főzd kb. 25 percig. Ezután adj hozzá még 0,5 liter húslevet, és főzd további 15 percig, amíg a gersli megpuhul, de kellemesen harapható marad.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
A palacsinta a világon mindenhol elterjedt népszerű étel. Nem is csoda egyszerű, gyors a végtelenségig variálható.
A mai receptem egy franciaországi utazás élménye alapján készült, aminek édes és sós illatát ma is örömmel idézem fel.
Franciaoszrágban crêpe-nek (crepes) hívják azokat az óriás palacsintákat, amiket az utcán is megvásárolhatsz. A magyar rokonával ellentétben egyik oldalát éppen csak addig sütik, amíg még megőrzi világos színét és selymes textúráját. Ahogy átfordítják a palacsintát, már kerülnek is bele a sós, vagy édes és zamatos töltelékek. Rövid sütés után a palacsintát még forrón összehajtogatják, frissen fogyasztják.
Ezután a palacsinta után a párod mind a 10 ujját megnyalja!
Ez a színes rizseshús mindenki kedvence lehet, hisz ez az egyik legjobb egytálétel. Szinte bármilyen zöldséget rakhatsz hozzá, de ha tavasz van csakis a friss zöldségeket ajánlom.
A mákos tészta gyerekkorom óta a kedvencem. Persze a tudatos, egészséges táplálkozás híveként ma már nem vállalom be a hagyományos receptet, de az egészséges alternatívákra mindíg vevő vagyok.
Amikor gluténmentes diétához javasolt kenyerek és péksütemények között válogatok, gyakran elcsodálkozom, vajon miért kell a gluténérzékeny embereknek ilyen tartósítószerekkel teletömött, előregyártott, gyakran rosszízű ételt enniük?
Nálunk a családban is kiderült, hogy valaki gluténérzékeny. Rájöttem, igenis érdemes időt szánni a saját készítésű ennivalóra, friss és egészséges, aki nem gluténérzéken az is megeheti.
Most egy igazi imádnivaló gluténmentes csemegével szeretnék szolgálni. Ez pedig:
Megfázás, nátha, influenza vagy legyengült immunrendszer esetén kúraszerűen is érdemes ecetes tormát eszegetni, esetleg még egy kis mézzel enyhítve:
Két hétig reggel-este egy kávéskanállal. Csodát tesz.
Emellett természetesen hideg húsokhoz, kocsonyához, felvágottakhoz, lazachoz, szardíniához, kemény sajtokhoz is ajánlom ezt az ecetes tormát.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd zöldséglével leforrázzuk, és állni hagyjuk kb.20 percig.
Lecsöpögtetjük, enyhén kinyomkodjuk, és almaecettel, mézzel, citromlével ,mustárral megízesítjük.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb befőttes üvegbe rakjuk.
Fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
Ki-ki ízlése szerint dúsíthatja reszelt almával, és/vagy tejszínnel, rizstejszínnel, esetleg házi majonézzel is.
A tejszínt habosra verjük, majd hozzákeverjük a citromlével és mézzel kikevert frissen reszelt tormát.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
A cukkini az egyik kedvenc nyári zöldségem! Ennek oka egyrészt alacsony energiatartalma, másrészt mivel nincs erős, jellegzetes íze, olyan változatosan készíthető el, hogy akár egy héten keresztül ehetjük ugyanazt a zöldséget, mindig megújuló formában.
Ma egy reggeli receptet találtam a neten, azonnal el is készítettem:
A cukkini energetikailag hűt és kivezeti a nedveket (ödéma pl). A tojás fehérjével teli, alacsony szénhidrát tartalmú, erőt adó tápláék.
Ez egy tökéletes nap-indító reggeli!
HOZZÁVALÓK
ELKÉSZÍTÉS
A tojást egy tányérban felverjük, hozzákeverjük az aprított petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk.
A cukkinit alaposan megmossuk, majd tökgyalun, a héjával együtt legyaluljuk és hozzátesszük a tojásokhoz.
Egy serpenyőben, olívaolajon kisütjük, mint ahogy egy palacsintát szoktunk.
Forrón feltekerjük, felvágjuk, és friss zöldségekkel, esetleg tonhallal tálaljuk.
Forrás:facebook:
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Régi kedvencem a rizskoch, gyermekkorom óta imádom, mégis nagyon ritkán készítem el. Valahogy mindig csodáltam, hogyan készíti el anyukám, neki miért lesz olyan finom a rizspite?
Sok éves gyakorlás után most nekem is sikerült, sőt a hozzáadott bogyós gyümölcsök kicsit megbolondították az ízvilágot.
Utolsó kommentek