Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc
20200415_144509.jpg
Őszintén szólva, kicsit idegenkedtem magától a gondolattól is, hogy a rebarbarát felhasználjam. Mindenesetre itt találtam a kertünkben egy gyönyörű példányt, és már hetek óta játszottam a gondolattal, mit is kéne főzni belőle.
rebarbara.jpgHallottam savanyú ízéről, és bevallom ettől sem lettem bátrabb, de most hogy nehézkes kimozdulni az otthon melegéből, rákerestem pár receptre, így találtam ez az igazán pikáns, és kitűnő receptet.  

A rebarbara egészséges

A rebarbara gazdag vitaminokban: B-vitamin forrás, magas az A-, C-, E-,K-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a kalcium, kálium, cink és a vas. Bővelkedik antioxidánsokban, élelmi rostokban, természetes vizelethajtó és béltisztító, valamint segít szabályozni a bélműködést, méregtelenítő hatású.

A rebarbarának nagyon alacsony a kalória- és a szénhidráttartalma, így fogyókúrázóknak is ideális. A rebarbara hatékonyan segíthet lúgosító, tisztító kúra idején.

Ropogós Rebarbarás-Citromos Csirke Recept

 

Hozzávalók:

A rebarbarás csirkepáchoz:

1/4 csésze krémes balzsamecet
1/4 csésze tartós BBQ szósz 
2 fokhagyma, és szegfűszeg
1/2 teáskanál só, pici bors
2-3 hámozott rebarbaraszár (A lehámozott héjából a tetejére ropogós forgács készül)
1/4 csésze juharszirup
Citromlé (1 evőkanál)


A citromos csirke sütéséhez:
1 kg bőr nélküli csont nélküli csirkecomb darab (kb. 5 kis comb)
1 citrom
olívaolaj
só. bors
Forgács rebarbara szárról

opcionális 1-2 gerezd  fokhagyma vagy néhány citromkarika
1 csésze gyöngyhagyma
tárkonylevél vagy kakukkfű

Rebarbarás Csirkecomb Elkészítése:

1.Melegítsük elő s sütőt 180 C hőmérsékletűre.
Tisztítsuk meg a rebarbara szárát és vágjuk le a végeket.
rebarbara_hamozas.jpg
Zöldséghámozóval óvatosan húzzuk le a rebarbara vörös bőrét, úgy, hogy forgács képződjön. Tegyük félre a forgácsot.
2-3  rebarbaraszárat helyezzünk egy turmixgépbe, adjunk hozzá a BBQ szósz, balzsamos ecetet, juharszirupot és fűszereket, majd keverjük krémes állagúvá. Kézi 
Tisztítsuk meg és daraboljuk fel a csirkecombokat, majd tegyük félre.
20200415_124326.jpg
Egy tűzálló tálba (vagy sütőbe is helyezhető edénybe) tegyünk 1 evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a rebarbarás pácot és a csirkecomb darabokat.
A tetejére csavarjunk friss citromlevet. Magas lángon forraljuk fel buborékosra a pácot. Látni fogjuk, hogy az étel karamellizálódik a serpenyőben. Ezután csökkentsük a hőmérsékletet, vagy kapcsoljuk ki teljesen.
Fordítsuk meg a csirkecombokat, és tetejére tegyük a citromszeleteket.
Adjunk hozzá 1 csésze hámozott gyöngyhagymát(ha nincs, adhatunk vöröshagymát is) a serpenyőbe. Szitáljunk rá egy kevés olívaolajat, sót / borsot ízlés szerint.
20200415_134215.jpg
Tegyük az előmelegített sütőbe 180 C hőmérsékleten kb. 20-25 percig.
Amíg a csirke fedő alatt kb. 20 percig sül fűszerezzük be a rebarbaraforgácsot. Csak öntsünk rá egy kevés olajat, sóval, borssal fűszerezzük. Aki szeretné citromkarikával, fokhagymával ízesítheti.
Helyezzük olajozott sütőlapra, vagy tálra, tegyük a sütőbe (a csirke mellé) a csirke sütésének fennmaradó 15 percére.20200416_110635.jpg
Vegyük ki a sütőből a rebarbara forgácsot, és bizonyosodjunk meg arról, hogy ropogósak lettek. (A vékonyabb forgácsok gyorsabban sülnek)
Miután a csirke és a rebarbara forgácsok is megsültek, vegyük ki a sütőből.
Tálaljuk a rebarbarás csirkecombokat kedvenc köretünkkel. Minden csirke tetejére tegyünk még pácot a serpenyőből és ropogós rebarbaraforgácsot.

Só / bors ízlés szerint.
Megszórhatjuk friss kakukkfűvel (vagy bármilyen más gyógynövénnyel).

Címkék: csirke recept citromos csirke rebarbarás csirke rebarbarás csirke recept paleo csirke

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6215614824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása