A hagyományos csevapcsicsa jól illeszkedik a húsimádó Paleo étrendbe. Ezzel nincs is semmi gond, a világszerte ismert húsétel minden kontinensen kedvenc.
De kérdezem én, miért ne lehetne ezt az ízig-vérig húsételt kicsit megreformálni, és a többféle, jó minőségű darált húst friss zöldségekkel, a kornak megfelelő Pegan étrend szerint elkészíteni?
Ne is keress jobbat, itt az új PALEO + VEGAN = PEGAN diéta
A grillszezonban se hanyagoljuk a zöldségfélék fogyasztását, húsfélékkel vegyítve segítik a könnyebb emésztést.
Reform csevapcsicsa recept, avagy a Pegan csevapcsicsa receptje
Hozzávalók:
- 50 dkg marhahús darálva
- 50 dkg sertés tarja vagy dagadó darálva
- 50 dkg reszelt répa és cékla vegyesen
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- só őrölt bors
- szárított vagy friss kakukkfű
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 1 dl csont alaplé vagy szódavíz
- kevés étolaj
Elkészítés:
A darált húsokat a reszelt répa és cékla keverékéhez adjuk.
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük és a keverékhez adjuk.
Sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, kevés csontlével, tojásokkal, őrölt pirospaprikával jól elkeverjük.
Alaposan összedolgozzuk. Ilyenkor érdemes megkóstolni, igény szerint tovább fűszerezni.
Ha összeállítottuk, tehetjük 1 éjszakára hűtőbe, de az is elég, ha pár órát pihentetjük.
A húskeveréket olajos kézzel formáljuk.
Ha az időjárás engedi szabad tűzön vagy grillen, egyébként sütőben 180 C fokon 25-30 percig, időnként átforgatva süssük át.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek