Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

dieta-testunk.e-goes.com-arzheimer-kor-dieta.jpgAz Alzheimer-kórt kiváltó okok még nem ismertek pontosan, de orvos biológiai közösségekben sokféle javaslat és vélemény kering.

Most egy eddig ismeretlen de több oldalról bizonyított álláspont látott világot:az Alzheimer-kór a cukorbetegséghez hasonlóan elsősorban anyagcsere-betegség. A betegség kiváltó oka lehet a helytelen táplálkozás. A bizonyítékok annyira nyilvánvalók, hogy egyes tudósok az Alzheimer-kórt, mint 3-as típusú cukorbetegséget emlegetik.

A New Scientist címlapján (megjelent szeptember 1.) megjelenő cikk népszerűsítette ezt az elméletet és úgy tűnik, és a bizonyítékok valóban szörnyű képet festenek le: világszerte 35 millió ember szenved Alzheimer-kórban. Ez a szám 2050-re várhatóan 100 millióra fog növekedni a népesség elöregedése miatt. Ez az arány egyedül az Egyesült Államokban háromszorosa a 2-es típusú diabetesben szenvedő betegek számához viszonyítva. Ezek alapján nyilvánvaló, hogy az étrendünk messze nem egészséges. Nyilvánvaló összefüggéseket találtak  az Alzheimer-kór előfordulása és a természetes inzulin hiánya valamint az agy károsodása között.

A cukorbetegség (a leggyakoribb formája 2-es típusú cukorbetegség) - a teljesség igénye nélkül- olyan állapot, amelyben a szervezetben magas a vér cukortartalma. Ezt az  inzulin hiánya okozza (ezért használnak a betegek inzulint a vércukor egyensúlyba hozására). Az inzulin egy olyan hormon, amely természetesen termelődik a szervezetben hogy jelezze a máj, az izmok, és a testzsír számara, hogy dolgozzák fel a cukrot a vérből. A cukorbetegség vagy a szervezet insulin termelő képességének elvesztését, vagy a szervezet cukor felbontási képességének hiányát jelzi.

Az Alzheimer-kór oka a tápanyaghiány?

 

A kapcsolat az Alzheimer-kór és a 2. típusú cukorbetegség és az elhízás között  hosszú múltra tekint vissza, de egyre inkább nyilvánvaló az is, hogy azok, akik meghalnak, az Alzheimer-kórban azok agyában általában alacsony insulin szintet találtak. Ebből a kutatók arra következtetnek, hogy az inzulint nem csak a hasnyálmirigy termel, hanem az agy is.

Egészséges étrenddel és több mozgással csökkenthető az Alzheimer-kór kockázata.

"Úgy hiszem, hogy az Alzheimer-kór az inzulinrezisztenciával kezdődik. Ha el tudjuk kerülni agyunk diabéteszét, akkor rendben vagyunk. De amint elkezdődik, több fronton kell megtámadnunk" - idézte Suzanne de la Monte kutatásvezetőt a The Daily Telegraph című brit napilap. (http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/9506861/Alzheimers-triggered-by-type-three-diabetes.html)

Az inzulin itt azt játszik döntő szerepet a neuron jelátvitelekben és az idegsejt növekedésekben, és azok élettartalmában.

Mindez még nem tudományosan bizonyított tény, de egyre inkább látszik bebizonyosodni az egészséges táplálkozás jelentősége, a tény, hogy “az vagy amit megeszel”.

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: agy cukorbetegség egészség egészséges táplálkozás Alzheimer-kór

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr14801671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása