A sárgabarack oly sok pozitív hatással van a szervezetünkre, azt is olvastuk, hogy a sárgabarack megelőzi és gyógyítja a rákot.
A nyári eltevések idején érdemes változatos formában tárolni minden gyümölcsöt.
Most a sárgabarack nektár elkészítéséhez szeretnénk kedvet hozni.
Rostos lé sárgabarackból
Sárgabarack nektár szükséges hozzávalók:
- Kajszibarack (sárgabarack)
- Turmix
- Csavaros üvegek
- Kés
- Gőzfürdő
- Vastag gumiszalag (opcionális)
- Régi törölköző
A sárgabarackot alaposan átmossuk.
A sárgabarackot kimagozzuk
A sárgabarackot turmixgépben átdaráljuk
A sárgabarackot tiszta üvegekbe töltjük
A keletkezett buborékokat egy késsel eltávolítjuk: Húzzuk végig a kést az üveg belső oldalán, majd ismételjük addig, amíg a buborékok eltűnnek.
Az üvegeket légmentesen lezárjuk, és gőzbe állítjuk, úgy, hogy azok ne koccanjanak össze. Ehhez jó segítség lehet egy gumigyűrű.
A sárgabarack nektárokat 35 percig tartsuk a gőzben.
A sárgabarackos üvegeket tegyük egy konyharuhára, várjuk meg amíg lecsöpögnek és teljesen kihűlnek.
Fogyasztás előtt:
Keverjünk össze egy liter nektárt egy liter vízzel
Adjunk hozzá édesítőszert ízlés szerint, és keverjük össze.
Egészségünkre!
A hunza törzs nem ismeri a daganatos betegségeket, fő táplálékuk az antioxidánsokkal teli sárgabarack!
A sárgabarackmagban magas a B-17 vitamin koncentrátum
B17 vitamin, méreg vagy gyógyszer?
Receptek: Egészséges turmixok és italok zöldségekből és gyümölcsökből
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek