Photography by Ian Wallace
Az édeskömény az egyik legnépszerűbb zöldség és gyógynövény a mediterrán országokban, én csak pár éve fedeztem fel, de íze édeskés, kissé csípős íze miatt nagyon megszerettem.
Az édeskömény gazdag C-vitamin, A és B-vitamin, folsav, kalcium, kálium, magnézium, mangán, cink és vasforrás, és rosttartalma is magas. Az édeskömény a netol tartalma gyulladásellenes, de legújabb kutatások szerint segít megelőzni a rákosodás kialakulását is.
Az édeskömény is flavonoid tartalma miatt ösztönözheti a mellnövekedést.
Olvass tovább a mellnövelő ételekről >>
Az édesköménynek alacsony a kalóriatartalma – csupán 31 kcal/100g.
Sajtos, körtés, édesköménysaláta
Hozzávalók
- 2 bébi édeskömény, felvágva
- 2 kemény, de érett körte
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál citromlé
- 70g parmezán sajt feldarabolva (helyettesíthető tofuval)
- 2 evőkanál pirított, apróra vágott dió
Elkészítés
1. lépés
Az édesköményt egy éles késsel vékonyra szeleteljük. A körtét megmossuk és felszeleteljük úgy, hogy a szeletek megtartsák körteformájukat.
Tegyük az édesköményt és körtét egy tálba.
2. lépés
Az olajat és a citromlevet összekeverjük egy tálban, fűszerezzük és egy csipetnyi vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk az édeskömény és körte keveréket, tányérokon elosztjuk és rászórjuk a parmezánt és a dió darabokat.
Édeskömény levelekkel díszítjük.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek