Party falatkák szőlőből
Ízletes és tökéletes party falatkák szőlőből minden partyhoz!
Az egészséges, mutatós és finom party falatkák könnyedén elkészülnek, és a gyerekek is szívesen segítenek a mártogatásban.
A csodálatos szőlő és élettani hatásai
Party falatkák szőlőből vágott pekándióval
Hozzávalók:
- A pudingos krémhez
- 300 ml tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 80 g kristálycukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
- 50 g vaj
- kb. 50 db. friss szőlőszem
- 1 csésze apróra vágott pekándió (helyettesíthető bármilyen dióval)
- fogpiszkálók
Party falatkák elkészítése:
- Mossuk meg a szőlőt és töröljük teljesen szárazra. Szúrjunk minden szőlőszemet egy fogpiszkálóra.
- A pudingos krémhez a tejet öntsük egy kisebb lábosba, adjuk hozzá a kristálycukrot (vagy az ennek megfelelő édesítőszert), a pudingport és alaposan dolgozzuk el.
- 2-3 percig állandó kevergetés mellett főzzük, vegyük le a tűzről, és várjuk, amíg kihűl.
- A puha vajat adjuk a pudinghoz, majd a krémet hagyjuk félig kihűlni.
- A fogpiszkáló segítségével mártogassuk s szőlőszemeket a vaníliapudingba, és várjuk meg amíg a felesleg lecsöpög.
- Ezután azonnal mártsuk a szőlőt az apróra vágott pekándióba, majd zsírpapíron hagyjuk száradni a szemeket.
Szőlő Diéta | |
Sonkás töltött tojás |
Szőlő süni készítése
Hogyan készíts tortát görögdinnyéből?
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek