Tojás Húsvétra édes zseléből vagy zöldségekből
Húsvéti tojás zselé
Legyen édes zselé, vagy kedvenc kocsonyánk, ez a kreatív ötlet mindkettőt ünnepi formába önti.Őszintén, magam sem gondoltam, mekkora sikert aratok ezekkel a zselés tojásokkal. Pedig milyen egyszerű! Örömmel ajánlom mindenkinek, akinek sikerül kifújnia a tojásokat.
Tojás Húsvétra kocsonyából, zseléből és zöldségekből
Hozzávalók a sós húsvéti tojás változathoz:
- 5-10 üres tojáshéj
- egy darab műanyag fólia
- bármilyen kedvenc zöldségfélénk
- 1 csésze húsleves
- zselatin
- só
- bors
Amennyiben épp most készítetted el a kedvenc kocsonyádat a nagyi receptje alapján, ezek a hozzávalók már nem is kellenek! :)
Elkészítés:
Tegyük a zöldségeket a tiszta, kifújt tojáshéjba. A tojás alsó részén lévő lyukat fóliával ragasszuk le.
A zselatint feloldjuk egy kis húslevesben, sóval és borssal fűszerezzük, és ezzel a lével megtöltjük a tojásokat. Tálalás előtt körülbelül 3 órán keresztül kell a hűtőben dermeszteni.
Édes húsvéti tojás zselé
Hozzávalók:
- 6-10 üres tojáshéj
- egy darab műanyag fólia
- a kedvenc tortazselénk
Készítsünk elő az üres tojáshéjakat a fentebb leírt módon. Öntsük bele a tortazselé csomagolásán feltüntetett módszerrel leírt zselét, és tegyük be a hűtőbe.
Ha több színből szeretnénk elkészíteni a tojásokat, akkor mindig csak kevés zselét tegyünk a tojásba, varjuk meg, amíg megköt a zselé, majd folytassuk a rétegek egymásra halmozását ameddig a tojások tele nem lesznek.
Tavaszváró húsvéti falatok - Sonkás töltött tojás
Tojás diéta 2 hét alatt mínusz 7 kg
Ha tetszett a Húsvéti tojás zselé poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek