Itt a reform gyümölcspite, a COBBLER!
Ezt a könnyedén elkészíthető és a végtelenségig variálható süteményt érdemes szezonális alapanyagok felhasználásával elkészíteni.
Nagyon jó alapanyag a szilva, az alma a körte, a barack, a banán, és az összes bogyós gyümölcs (áfonya, málna, eper, feketeszeder, vagy bármi más, akár fagyasztott is lehet) de akár fagyasztott, vagy szárított gyümölcsökből is elkészíthető.
Ha egyszerű gyors és finom, de emellett igen egészséges desszertet keresel, hidd el akár fél óra alatt elkészülhetsz ezzel a gyümölcsös coblerrel!
Egyszerű paleo cobbler bogyós gyümölcsökből vagy szilvából
BBCGoogFood
Ez a cobbler lisztmentes, gluténmentes, tejmentes. Az édesítőszerek ízlés szerint, változatosan variálhatók.
Bónusz: Egyszerű és könnyen elkészíthető egy sütőbe tett serpenyőben.
Cobbler hozzávalók:
- 4 csésze válogatott gyümölcs (eper, szeder, áfonya, málna vagy szilva. Lehet vegyesen friss és fagyasztott is)
- 1 csésze mandulaliszt
- ¼ csésze kókuszolaj vagy vaj
- 1 tk vanília szirup
- stevia, méz, vagy juharszirup ízlés szerint
- opcionális: vaníliás tejszín a tetejére
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra.
- Kókuszolajjal vagy vajjal kenjünk ki egy kb. 20 × 20-as vagy nagyobb tepsit. Én a régi ovális jénai tepsit választottam.
- Tegyük a gyümölcsöket a tepsi aljára.
- Keverjük és morzsázzuk össze a mandulalisztet, a kókuszolajat vagy vajat és a vaníliát.
- A mandulaliszt minőségétől függően több vagy kevesebb is kellhet a tésztához.
- Kevés steviát ízlés szerint lehet hozzáadni.
- Szórjuk a morzsás tésztát a gyümölcsre, és tegyük a tepsit a forró sütőbe körülbelül 20 percre.
- (Fagyasztott gyümölcs esetén 30-40 percre).
- Sütés után mézzel vagy juharsziruppal ízesíthető (nem kötelező)
- Tálalhatjuk tejszínhabbal vagy vaníliakrémmel.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek