Pikáns, őszibarackos csirke recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál repceolaj
- 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell (kb 625g)
- 1/2 teáskanál só
- 1/4 tk bors
- 2 evőkanál barna cukor
- 30 ml szójaszósz
- 30 ml rizs ecet
- 60 ml narancslé
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 120ml csirkehúsleves
- 4 nagy őszibarack szeletelve (fagyasztott, vagy vbefőtt is jó)
- 2 evőkanál szeletelt mandula
Őszibarackos csirke elkészítése
Hogyan készítsünk pikáns őszibarackos csirkét?
1) Egy nagy serpenyőben közepesen magas hőfokon melegítsük fel az olajat.
2) A csirkét mindkét oldalán sóval és borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a serpenyőhöz, és oldalanként körülbelül két percig pirítjuk. Amikor a csirke átpirult, tegyük át egy tányérra.
3) Közben, keverjük össze a barna cukrot, szójaszószt, rizst, ecetet és narancslét egy kis tálban, majd tegyük félre.
4) A serpenyőhöz adjuk hozzá a gyömbért és a préselt fokhagymát, majd folyamatos keverés mellett 30 másodpercig főzzük. Ezután adjuk hozzá a csirkehúslevest, a szójaszósz keveréket, és az őszibarackokat.
Fedő alatt, körülbelül hat percig főzzük, alkalmanként megkeverve, amíg a szósz szépen besűrűsödik.
5) Tegyük vissza a csirkét s serpenyőbe a mártáshoz, csökkentsük a hőt a közepesen alacsonyra. Fedjük le és főzzük körülbelül öt percig, illetve amíg a csirke átfő.
6) Közben egy száraz serpenyőben, közepesen-magas hőmérsékleten pirítsuk meg a mandulát. Gyakran kevergessük, amíg aranybarna és illatos nem lesz (körülbelül két perc).
7) Tálaláskor a csirke tetejére öntsük a mártást és meghintjük a pirított mandulával.
Ha tetszett a csodaital poszt, vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek