Mandarin
A mandarin Magas C-vitamin és egyéb ásványi anyag tartalma miatt erősíti az immunrendszert, vitalizál. A benne található sok-sok A-vitamin gyulladáscsökkentő. Többek között magas rost tartalma miatt is jótékonyan hat az emésztésre, májtisztító hatású, sőt a hasmenés ellen is ajánlott.
Még a szezon vége előtt spájzoljon be a citrusfélékből!
Egészségügyi előnyei a következők:
• magas C-vitamin tartalom
• folát, ami segíthet szív-és érrendszeri betegségek elkerülésében
• kevesebb, mint 50 kalóriát tartalmaz egy mandarin
Csokoládé torta mandarinnal
Hozzávalók:
1 / 4 csésze mogyoró
10 dkg keserű csokoládé
2 evőkanál vaj
2 nagy tojás
1 evőkanál cukor
1 evőkanál barna cukor
csipet só
Mandarin vagy vérnarancs gerezdek
Elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C.ra.
2. Helyezzük mogyorót egy tepsibe, süssük 180°C-on 15 percig, egyszer megkevergetve. Borítsuk egy törülközőre ás dörzsöljük le a héját, vágjuk apróra.
3. Olajozzuk ki (ha lehet spay-vel) a torta formát és szórjuk az aljára a mogyorót.
4. A csokoládét és a vajat egy tálban téve mikrohullámú sütőben olvasszuk fel kb. 1 percig, félidőben keverjük meg és tegyük félre.
5. A tojást, cukor, és a sót egy tálban; mixerrel keverjük ki, amíg a tojás elhalványul és nagyjából megháromszorozódik a mennyisége (kb. 5 perc).
6. Óvatosan keverjük a tojásos keverék egynegyedét csokoládés keverékhez, majd fokozatosan adjuk hozzá a maradék tojásos keveréket. Osszuk a tésztát egyenletesen a torta formába. Helyezzük a torta formát egy tepsibe, amibe 1 cm magasságig vizet öntsünk. Süssük 180°C-on 20 percig.
7. Vegyük ki tortaformát a tepsiből és hagyjuk a tésztát 10 percig állni.
8. A torta tetejét naranccsal vagy mandarinnal díszítsük.
írd meg nekünk tapasztalatodat, véleményedet!
Utolsó kommentek