
Gyógynövényes fűszeres, ropogós, sütőtök szeletek
Photo:Jennifer Davick
Hasábburgonya helyett tálaljunk gyógynövényes fűszeres, ropogós, sütőtök szeleteket kedvenc főételünk mellé.
Gyógynövényes fűszeres, ropogós, sütőtök szeletek
Hozzávalók:
- 1 hámozatlan sütőtök ékekre vágva
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1/2 csésze frissen reszelt parmezán sajt
- 2 teáskanál citromhéj
- 1/4 csésze friss zsemlemorzsa
- 2 teáskanál friss, darált rozmaring
- 1 gerezd fokhagyma, kipréselve
- 1/4 teáskanál só
- 1/8 teáskanál bors
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190°C-fokra. Helyezzük a sütőtök szeleteket egy rétegben egy alufóliával kibélelt tepsibe és olívaolajjal egyenletesen kenjük be a felületüket.
Egy kis tálban keverjük össze parmezán sajtot, 1 teáskanál reszelt citromhéjjal, a zsemlemorzsával, a rozmaringgal, a fokhagymával, a sóval és borssal.
Szórjuk meg a sütőtök ékeket egyenletesen sajtos keverékkel. Süssük 30-35 percig, vagy amíg meg nem puhul.
A tejföllel keverjük össze a maradék 1 teáskanál reszelt citromhéjat.
Tálaljuk a sütőtök chipseket a citromos tejföllel.
Próbáld ki a következő lusta vacsora receptet is.
![]() |
![]() |
![]() |
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek