Az édesburgonya egyik kedvencem, pozítív élettani hatásai mellett az íze valami fantasztikus. Gyakran egyszerúen megsütöm chipsnek, néha édesburgonya tócsnit is készítek. A lehetőségek határtalanok, így most megpróbáltam kicsit megspékelni ezt a zöldséget, így született meg a szalonnával sütött édesburgonya.
Ha csak ránézek csurog a nyálam, már bocsánat a kifejezésért. A batáta édes íze a szalonna sós zamatával különleges harmóniát képez. Pár perc előfőzés után pillanatok alatt elkészíthető.
Szalonnával sütött édesburgonya
Hozzávalók:
- 4-5 szem édesburgonya, vagy ahogy a nagyi hívja batáta.
- 1 csomag bacon szalonna
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, félbe vágjuk, kb 10 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük. (mérettől, hőmérséklettől függ).
Utolsó kommentek