Az édesburgonya vagy batáta az egyik legmagasabb tápértékkel rendelkező zöldségféle. Pürének, grillezve, vagy levesnek is kitűnő, de most egy igazi ínyenc, a kakukkfüves sült édesburgonya recept következik.
Sült édesburgonya (batáta chips) recept
Az édesburgonya erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, stabilizálja a vércukrot. Az édesburgonya vagy batáta fogyasztása különösen tanácsos szívproblémák, gyomorfekélyben vagy asztmában szenvedők és cukorbetegek számára. Természetes cukortartalma szabályozza és stabilizálja az inzulin rezisztenciát és a vércukorszintet.
Az édesburgonyának magas az A, B-6, C-vitamin és fehérje tartalma, valamint szénhidrátban is gazdag. Rendszeres fogyasztása mindenkinek javasolt.
Sült édesburgonya (batáta chips) recept
A hagyományos konyhában a burgonya köretek helyett a batáta sokoldalúan felhasználható, pürének, sütve, grillezve egyaránt ízletes.
Sült édesburgonya
Az édesburgonyát megmossuk és felszeleteljük. Meghámozni nem kell, de le lehet vakarni a héját, mint az újkrumplinak.
Hozzávalók:
- 2 édesburgonya felszeletelve
- 4 evőkanál zsiradék vagy olívaolaj
- 1 evőkanál kakukkfű
- só és frissen őrölt fekete bors
- turbolya, a díszítéshez
Elkészítés:
Melegítsük fel a sütőt 200C-ra.
- Zsírban vagy olajban forgassuk meg az édesburgonya szeleteket és sóval, borssal és a kakukkfűvel fűszerezzük.
- Sütőben 15-20 percig süssük, amíg enyhén megpirul a teteje.
- Tálaláskor turbolyával díszítsük.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek