forrás:thehungariangirl.com
Hagyományos húsvéti sonka recept
Húsvéti sonka hozzávalók:
- 1 kötözött (hálós) sonka (négy személyre kb 1 kg)
- pár babérlevél
- szemes feketebors
- 8-10 tojás
- torma
A sonkát egy éjszakára beáztatjuk. (Ha már nincs erre időnk, akkor egy órára minimum tegyük vízbe.)
Áztatás után jól megmossuk, kuktába tesszük, és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Ízlés szerint fűszerezzük pár szem borssal, babérlevellel.
Sót általában nem szabad beletenni, mert a kötözött sonka eleve elég sós. Kuktában egy kilós sonkadarab kb. 35-40 percig fő, hagyományos fazékban három-négy órán keresztül kell főni az 1 kg-os sonkát. Forrásig nagy lángon, utána félrebillentett fedő alatt takarékon.
A sonkát a vizében hagyjuk kihűlni, így nem szárad ki, és könnyű lesz szeletelni.
A tojásokat érdemes a sonka vizében főzni, így azok finomabbak lesznek.
A dekoratív töltött tojások mellett, friss retekkel, újhagymával, paradicsommal, tálaljuk.
A húsvéti sonkához a tojással díszített diétás húsvéti kalácsot is ajánljuk.
Szereted a húst és a látványos fogyást? Itt a fehérje diéta
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek