Marcus Nilsson for The New York Times. Food stylist: Brett Kurzweil. Prop stylist: Amy Wilson.
A romantikus téli esték hangulatának legjobb kiegészítője egy bögre illatos és édes forralt bor.
A szeles, hideg idő, a zimankó és a havazás idején jólesik esténként megmelegedni kályha mellett, barátokat hívni vagy csak kettesben romantikázni és gőzölgő forralt bor mellett.
A forralt bor gyorsan és változatosan elkészíthető, akár diétásan is, így esténként lelkiismeret furdalás nélkül élvezhetjük.
Illatos és fűszeres (diétás) forralt bor
Hozzávalók:
- 1 liter fehér- vagy vörösbor
- ½ liter narancslé
- 8 dkg barna cukor vagy diétázóknak édesítő
- 1 evőkanál méz
- 1 rúd fahéj
- Pár szem szerecsendió-virág
- Pár szem szegfűszeg
- Ínyenceknek pár szem feketebors és csipetnyi kardamom és szerecsendió
Egy fazékban feltesszük melegedni a bort, bele tesszük a fahéjat, a szerecsendió-virágot és a szegfűszeget, majd 20-25 percig nem túl nagy lángon főzzük.
Belekeverjük a cukrot vagy édesítőt és a mézet, és még egyszer átmelegítjük.
Lehet gazdagítani aszalt gyümölcsökkel vagy almakockákkal. Az édes, fűszeres bor átitatja az alma darabokat amit egy kis villával tudunk kiszedni a bögre mélyéről.
Az illatos forralt borhoz jó kiegészítő a karácsonyi sütemények legjava, hiszen ezek kellően szárazak és tartalmasak a bor felszívásához.
Egészséges koktélok |
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek