Kagylóleves (Chowder) recept
A chowder vagy kagylóleves egy tejszínes krémleves, ami egytál ételnek is kitűnő, gazdag fehérje forrás és rendkívül laktató.
Egyes helyeken cipóban tálalják, mint nálunk a hagymalevest. Bár ahány ház annyi szokás, de eddig még mindegyik változata ízlett.
A pantoténsav vagy más néven B5-vitamin egy szükséges komponense az A-koenzimnek, és több mint 100 anyagcsere-folyamatban vesz részt. Az emberi energia-anyagcsere elkerülhetetlenül pantoténsavval van összekötve. A zsírégetéshez is pantoténsav szükséges!
"A fésüskagyló B12-vitamint tartalmaz, ami egyedülálló állati termékek között. Ez fontos az agy egészségének fenntartásában és a vörös vérsejtek karbantartásában. Ha teljes kiorlésu fusillival készítjük, ez az étel igen gazdag tápanyagokban."
A pantoténsav energiával tölt fel és segíti a zsírok leépítését. Magas fehérjetartalma pedig lehetővé teszi, hogy a szervezet elegendő zsírfaló hormont termeljen. És akkor beindul a fogyás..
Aki szereti a tejszínes leveseket nem fog csalódni, mert a chowder nagyon finom és tápláló.
A kagylóleves gyorsan és egyszerűen elkészül:
Kagylóleves (Chowder) recept
Hozzávalók:
- 1 kiló fagyasztott fekete kagyló vagy tenger gyümölcse vegyesen
- 20 deka vöröshagyma apróra szelve
- 5 deka liszt
- 1,2 liter tejszín
- 0,5 kiló főtt krumpli, kockára vágva
- 1 paradicsom
- 2-3 lime
- kapor ízlés szerint
Kagylóleves (Chowder) elkészítése:
- Kis napraforgóolajon megfuttatjuk a kagylókat, amíg be nem barnulnak kissé, majd hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a lisztet és fél liter vizet, majd csomómentesen elkeverjük.
- Hozzáadjuk az egészhez a tejszínt és a felszeletelt, hámozott, főtt krumplikat, majd 90 Celsius-fokon körülbelül 45 percen keresztül rotyogtatjuk.
- Hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot és 1-2 lime levét.
- Ízlés szerint sózzuk
- Vajas kenyérrel tálaljuk
- Tenger gyümölcsével is lehet gazdagítani a levest, mindenki ízlése szerint variálhat.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek