Az igazi krumpli tócsni mámorítóan finom, csak ne lenne annyi kalória benne!
Ugye! :)
Ma egy olyan tócsni receptet mondok el neked, ami az eredeti tócsni kalóriatartalmának csak töredékét tartalmazza, de az íze mindent felülmúl.
Készítettél már tócsnit cukkiniból? Igen az nekem is a kedvencem.
Édesburgonyából is gyakran készítem, ma viszont egy olyan tócsnit készítettem, amiben a cukkini és az édesburgonya együtt szerepel.
Tócsni recept, de most másképpen:
Mióta kipróbáltam ezt az új receptet, egyre gyakrabban készíttem el.
Édesburgonya-cukkini tócsni recept
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 2 kisebb édesburgonya,
- egy fej vöröshagyma lereszelve
- 4 tojás (szívesen használok sok tojást, hogy ne essen szét sütés közben a tócsni)
- 10 dkg zabliszt (lehet több is, ízlés szerint)
- só, oregano, fokhagymapor, petrezselyem
Elkészítés:
Reszeljük le az édesburgonyát és a cukkinit egy keverőtálba, sózzuk meg, és hagyjuk állni, amíg kicsit levet ereszt. Csavarjuk ki a zöldségeket, majd ddjuk hozzá a zablisztet, a reszelt hagymát a tojásokat, a fűszereket.
Alaposan keverjük össze.
Forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára. Nagyon finom, jobb mint az eredeti röszti!
Tipp:
Aki szereti megpróbálhatja a rösztit kiolajozott sütőlapon, előmelegített sütőben kisütni, de nekem így gyakran odatapad, nehéz megfordítani.
Sült édesburgonya, dió, gránátalma saláta
CUKKINIS BROWNIE RECEPT
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek