A Goji bogyó a zsírégető csodaszer
Nem véletlen, hogy a Goji bogyó napjainkban a fogyókúrás piacot is meghódította, kivonata pedig egyre több étrend-kiegészítőnek, fogyasztó készítménynek adja alapját. A Goji bogyó fogyasztása szabályozza a vércukorszintet, a koleszterinszintet is csökkenti, vitaminjai és ásványi anyagai révén pedig igen jó hatással van az anyagcserére és csökkenti az étvágyat is.
Shane Warne az ausztrál krikett legenda radikális átváltozásának titka is a súlycsökkentő Goji bogyó ital.
A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig.
A Goji bogyók 5-szörös intenzív súlycsökkenést és anyagcsere-felgyorsulást okoznak!
A Goji bogyó különleges természeti adottságokkal rendelkezik. A Goji bogyó a gránátalma, a fekete- és a vörös áfonya, a szőlő, a garcinia valamint az acai bogyó mellett ott szerepel a szupergyümölcsök között. A goji-bogyóval foglalkozó kutatások szerint a mazsolaszerű apróság olyannyira gazdag forrása a különféle vitaminoknak, ásványi anyagoknak és tápanyagoknak, hogy egy picinyke szem felér akár egy egész kosár zöldséggel vagy gyümölccsel.
A Goji bogyó gazdag C-vitamin forrás, súlyarányosan 500-szor annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs. Az A-vitaminnak is kiváló forrása, ami nem meglepő, hiszen a bogyó maga is szép vörös színű. Tartalmaz továbbá B1, B2, B6 és E vitamint, melyek köztudottan antioxidánsok.
Szelénium és germánium is bőségesen található a Goji bogyóban. A szelénnek legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonságából következik, amelynek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal a lipid természetű anyagok kémiai védelmével járul hozzá a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.A Goji bogyó emellett számos klinikai vizsgálatban, köztük rák-betegek gyógyításában is bizonyotott.
A Goji bogyóban található nagy mennyiségű poliszacharid, amely amellett, hogy az egyik leghatékonyabb immunerősítő hatóanyag, segít csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát - ebben a goji antioxidánsai is fontos szerepet vállalnak.
A Goji bogyó rák ellenes hatása:
A Goji bogyó szerepet játszhat a daganatos sejtek visszaszorításában, sőt, a sugárterápia, illetve a kemoterápia mellékhatásait is képes enyhíteni. A Goji bogyó emellett egy másik hatékony rákellenes anyagnak, a germániumnak is gazdag forrása. A kemoterápiában részesülő rák-betegek esetén máj-védő hatással bír. A távol-keleti medicinában a chi-hiányt korrigálja e két elem, ami azt jelenti, hogy az alacsony energiájú emberek, akik álmatlanságban, szívritmuszavarban, és szorongásban szenvednek, jobban érzik magukat, ha Goji bogyót fogyasztanak.
A Goji bogyó hatással van az anyagcserére és csökkenti az étvágyat is.
A Goji bogyók 5-szörös intenzív súlycsökkenést és anyagcsere-felgyorsulást okoznak!
18 aminósavat és 21 féle nyomelemet tartalmaz, valamint linolén savat, és béta-karotint.
In vitro tanulmányok azt mutatják, hogy a Goji bogyóban található ásványi anyagoknak köszönhetően több féle rák-sejtet is elpusztíthat. Feltételezhetően olyan mechanizmussal, hogy meggátolja a rák-sejtek osztódását, amely által csökken azok reproduktív kapacitása. Egy Japánban végzett átfogó tanulmány szerint, a kontroll csoporthoz képest a rákbetegek 58%-ában csökkent a tumor növekedés a Goji bogyó fogyasztásának hatására.
A „Goji” növénytanilag a burgonyafélék családjába tartozik. Kínában, Mongóliában és Tibetben igen fontos tápanyagként és roboráló szerként tartják számon. A hagyományos keleti gyógyászat már több mint 5000 éve használja. Egészségmegőrző (immunrendszer-erősítő, májvédő, látásjavító, keringésjavító) és nemi vágyserkentő szernek tartják. A gyümölcs az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette és különböző területeken (mint például: rákkutatás, öregedés, immunfunkciók és cukorbetegség) tudományos vizsgálatokat folytatnak.
E különleges vörös bogyó, amelyet hagyományosan Kína Xingjiang és Ningxia tartományában és Mongóliában termesztenek, a nyugati világban Oprah által vált ismertté. Olyan hírességek, mint Madonna, Mischa Barton és Elizabeth Hurley esküsznek rá.
Ahhoz, hogy a Goji bogyó jótékony hatását érezzük minimum 10-30 gr (egy kis maroknyi) fogyasztása ajánlott naponta.
A Goji bogyót sokféleképpen lehet használni. Mint a többi szárított gyümölcsöt, a gojit is hozzá lehet adni krémekhez, diókhoz, magvakhoz, müzlihez, a reggeli gabonához, zabkásához és joghurthoz. A kínai konyha levesekbe és halételekbe is használja. Fogyaszthatunk egyszerűen csak magában is. Bár a legjobb nyersen enni, hogy javítsa az erőnlétet, használható hozzávalóként tortákhoz, sütikhez, müzliszelethez, de teát is készíthetünk belőle, ugyanakkor áztathatjuk különböző gyümölcslevekben is.
Olvass tovább a goji bogyóról!
A Goji bogyók 5-szörös intenzív súlycsökkenést és anyagcsere-felgyorsulást okoznak!
Az Acai bogyó segíti az emésztést, segít a fogyásban, véd az öregedés ellen
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek