Paleo Ischler aromás tésztával és kajszibarack lekvárral
Az Isler (Ischler) sütemény egy osztrák cukrászspecialitás itthon igazi kedvenc
PALEO ISLER RECEPT
Hozzávalók:
- 200 g őrölt mandula
- 80 g kókuszliszt
- 2 tojás
- 60 g nyírfacukor,
- 60 g lágy laktózmentes vaj / lágy ghee (tejfehérjétől és a tejcukrotól, mentes tiszta vaj)
- 1 Bio- narancs héja
- 1 mk Bourbon vanília
- 1 csipet fahéj
Hozzávalók a töltelékhez:
Cukormentes sárgabaracklekvár lehetőleg xilitollal édesítve vagy házi készítésű
Hozzávalók a mázhoz:
- 1 tk kókuszolaj
- 80 g-os étcsokoládé min. 70%
A tészta hozzávalókat Gyúrjuk össze, és tegyük a hűtőbe 15-30 perrcig.
A kikült tésztát kb. sütőpapírok között 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és 6 cm-es átmérőjű sütőformáva kiszaggatjuk.. Sütőpapírral borított sütőlapra helyezzük és kb. 15 percig 170 fokon sütjük.
A mázhoz a kókuszdióolaj a csokoládéval vízfürdő felett összeolvasztjuk. A lehűtött isler formák felét a baracklekvárral megkenjük, erre helyezzük a második formát majd a csokimázzal díszítjük.
gluténmentes, gabonamentes, paleo
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek