Az olíva olaj csodálatos hatása
Az olívaolaj természetes antioxidánsai az A-, E-, D- vitamin és a Béta-karotin. Már Homérosz is "folyékony aranynak" nevezte az olívaolajat, ami mind a mai napig időről-időre bizonyítja, milyes értékes táplálék forrásunk.
Egy új tanulmány szerint a kutatók azt találták, hogy azok az idősebb emberek, akik intenzíven használják olívaolajat -ami azt jelenti, rendszeresen főznek vele, és használják salátaöntethez is-, 41 százalékkal kisebb valószínűséggel kapnak agyvérzést, mint azok, akik ritkán fogyasztanak.
Az olívaolaj fogyasztása csökkentheti az agyvérzés kockázatát
A hat éves vizsgálat vezető szerzője, Cecilia Samieri a Bordeaux Egyetemről azt mondta, hogy még nem tejlesen világos, hogyan segíthet az olívaolaj csökkenteni az agyvérzés kockázatát, de mivel így az emberek a kevésbé egészséges telített zsírok helyett telítetlen olívaolajat esznek. Azt már régóta sejtették, hogy az olívaolajnak nagy szerepe lehet abban, hogy a mediterrán térség több betegség terén jobb egészségügyi mutatókkal rendelkezik az érrendszeri megbetegedések vagy a rábetegségek terén.
Fogyókúra tippek>>
A stroke vaszkuláris vérzés, vagy gyakrabban az agyba irányuló véráramlás gátlódása következtében alakul ki. A telített zsírsavakban, például húsokban vagy vajban gazdag étrendek összefüggésbe hozhatók a stroke kialakulásával. A kutatók tanulmányuk során 7625 hatvanöt éven felüli francia ember olívaolaj fogyasztási szokásait vizsgálták a legtöbb olívaolajat fogyasztókban a stroke 41 százalékkal alacsonyabb kockázatát mutatták ki, mint azokban, akik egyáltalán nem fogyasztották az olajat.
Az olívaolaj magas kalóriatartalmú
Bár az agyvérzés vagy stroke -ami rossz érrendszer egészség eredménye-, a harmadik vezető halálok az Egyesült Államokban, Cecilia Samieri táplálkozási szakértő mégis arra figyelmeztetett, hogy az emberek tartózkodjanak a túlzott olívaolaj fogyasztásától, mert igen magas a kalóriatartalma.
Kalóriakalkulátor
Ezzel szemben Magyarországon az olívaolaj fogyasztása még gyerekcipőben jár, de a tudatos táplálkozásra áttérők száma rohamosan növekszik, így valószínűleg az olívaolaj fogyasztása is előtérbe kerül.
Fogyókúra, diéta ötletek >>
Az olívaolaj a lúgosító diétának is egyik fontos alappillére.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek