Laktózmentes KÖLES Rudi recept
HOZZÁVALÓK:
- 20 dkg köles
- 1 l rizstej
- 10 dkg édesítő
- 1 ek zsír
- 5 dkg karobpor
- 1 darab citrom
- 1 tk fahéj
- 1 tk vaníliapor
Elkészítés
A kölest rizstejben megfőzzük. Teljesen szét kell főzni, hogy szinte málljon.
Ízesítjük édesítővel, vaníliaporral, reszelt citromhéjjal, citromlével, esetleg fahéjjal, kókusszal. Teszünk bele zsírt, hogy még formázhatóbb legyen, majd botmixerrel átnyomkodjuk.
A masszát tegyük a hűtőbe és kb. fél óráig hagyjuk áll
A massza kihűlt állapotban jól formázható, így apró henger (rudi) formákat alakítunk ki.
Összekeverjük a karobport és a édesítőt, majd ebbe beleforgatjuk a kis rudakat.
Jó étvágyat!
Forrás : facebook
Utolsó kommentek