Gluténmentes Szuperegészséges Brownie Recept
Foto:kingarthurflour
Neked úgy tűnik, mintha cukkiniből készültek volna ezek a brownie szeletkék?
Nem, nem! És bízz bennünk aki megkóstolja, az sem fogja elhinni, hogy cukkiníből vannak. Ennek a cukkinis browni receptnek annyi a titka, hogy a cukkínit pépesítve adjuk hozzá, ettől lesz igazán lágy és finom a tészta. Bónusz: a kókuszliszt használatával egy gluténmentes szuperegészséges brownie-t tálalhatunk a családnak.
CUKKINIS BROWNIE RECEPT
Hozzávalók:
- 300 g cukkini
- 3 tojás
- 100 g kókuszolaj /vaj
- 3 púpos evőkanál xylit
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál vanília kivonat
- fél teáskanál sütőpor
- 3 evőkanál kókuszliszt / teljeskiörlésű liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál nescafe (opcionális)
- 100 g étcsoki (legalább 70% kakaótartalommal)
- csipetnyi só
- Cukormáz
3/4 csésze félédes vagy keserédes csokoládé
3 evőkanál tej/tejszín
Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra.
Vajazzunk ki egy kb 22 cm-es négyzet alakú edényt.
A cukkinis brownie készítése:
Keverjük kis a feldarabolt cukkinit, az olvasztott vajal, a tojásokkal és a vaníliával egy konyhai robotgép segítségével. (A robotgép a teljes pürés állag elérése miatt kell.)
Adjuk hozzá a cukrot, kakaóport, a kávéport, sütőport, sót és lisztet, keverjük tovább egészen addig, telsesen homogén nem lesz.
Folyamatosan keverve adjuk hozzá az egészen apróra tört csokidarabokat.
Öntsük a tésztát az elkészített serpenyőbe, és süssük a brownie-t 25-30 percig, vagyis tűpróbáig.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt elkészítjük a cukormázat.
A cukormáz készítése:
A csokoládét törjük egészen kicsi darabokra és a tejjel (tejszínnel) együtt melegítsük fel egy mikrohullámú sütőben.
Vegyük ki és keverjük, simára.
Simítsuk el a mázat a brownie tetején, majd tegyük a hűtőbe egy órára.
A hűtőből kivéve szobahőmérsékleten nyeri el igazi brownie állagát és ízét.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek