Amikor túl sok a sav vagy túl kevés a lúg a vérben, és csökken a vér pH értéke savasodásról vagy acidózisról beszélünk.
Egy népszerű elgondolás szerint a szervezet elsavasodása népbetegség, aminek szövődményeit okozzák a legtöbb betegséget. Egyes kutatások szerint minden betegség egyetlen alapvető okból adódik; Mégpedig testünk túl savasodása az, ami egészségügyi gondjainkért felelős.
Napjaink táplálkozása a leggyakoribb oka az elsavasodás kialakulásának. Túl nagy mértékben fogyasztunk savasító állati eredetű ételeket, mint például a hús, sajt vagy tojás; túl sok savasító italt iszunk, mint például a kávé, sör vagy egyéb alkoholos italok, illetve nagy mennyiségű cukrot viszünk be szervezetünkbe. Ezzel szemben kevés zöldséget eszünk, melyek segítenének ellensúlyozni a savakat.
Még a stressz és a többi negatív érzelem is savakat termel, ennek következtében a stresszes ember könnyebben megbetegedhet.
A savasodás okozta állapotromlás hét fokozata:
- Elerőtlenedés, energia hiány,
- Érzékenység, irritáció - ide tartoznak az allergiák,
- Hurut - a nyák- és váladékképződéssel járó folyamatok,
- Gyulladások - ide tartoznak ízületi és egyéb fájdalmak,
- Lerakódások - ide tartozik az érelmeszesedés és a köszvény,
- Fekélyek,
- Degeneratív betegségek - ide tartozik a csontritkulás és a rák.
Kinek javasolt méregtelenítő kúra?
A csodálatos lúgosító ganoderma kávékból most kedvezménnyel rendelhetsz, ha csatlakozol törzsvásárlónak.
Mindezek elkerülése érdekében a szakemberek több nyers zöldségféle fogyasztását javasolják.
Lúgosító gyümölcsök:
- A citrom annak ellenére, hogy savanyú, alacsony cukortartalma miatt nem savasítja a szervezetedet. Fogyassz étkezés előtt fél órával frissen facsart citromlevet.
További lúgosító gyümölcsök:
ananász (friss), banán, őszibarack, sárgabarack, cseresznye, datolya, dinnye, sárgadinnye, egres, füge, körte, mazsola, szőlő, ribizli.
Fogyás citrusfélékkel
Lúgosító gyümölcsök összehasonlítása táblázatban >>
Lúgosító zöldségek:
- A kelbimbó azon ritka zöldségek közé tartozik, melyek nem érzékenyek a hidegre. Kutatások szerint nem csupán antioxidáns hatású, de lúgosít is.
- Nemcsak a nyers, de az üvegbe zárt savanyú uborka is remekül lúgosítja a szervezeted.
- A savanyú káposzta nem csupán a téli időszak legjobb C-vitamin-forrása, de remek lúgosító is.
- A sütőtök nem csupán a téli esték elengedhetetlen csemegéje, de sav-bázis háztartásodat is segít egyensúlyban tartani.
- A jó minőségű kakaópor szinte nélkülözhetetlen eleme a bázikus étrendnek.
További lúgosító zöldségek:
paradicsom, articsóka, zöldbab, borsó, bors, algák, olíva, brokkoli, fokhagyma, hagyma, kapor, káposzta, kelkáposzta, petrezselyem, sárgarépa, spenót, sóska, spárga, torma, friss uborka, saláták, retek, szójabab, szója lecitin, gabonafüvek (árpafű, búzafű stb.), lucernafű
Erősen lúgosak: zeller, sárgarépa, cékla, retek
Tejtermékek
tej (csak a bio tehéntej vagy -kecsketej), joghurt, kefir, savó.
Magvak
köles, hajdina, árpa, barna rizs, gesztenye, mandula.
Gyógyteák és zöld tea.
A csodálatos lúgosító ganoderma kávékból most kedvezménnyel rendelhetsz, ha csatlakozol törzsvásárlónak.
Jó tudni:
Indirekt úton a savas pH-t csökkentik kalcium-magnézium készítmények, az A- és a D-vitamin, a zöld növények fogyasztása és a béltisztítás.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek