A leggyorsabb és legfinomabb sajtos puffancs recept
Pillanatok alatt elkészül, de hasonlóan gyorsan el is fogy ez a gyors sajtos süti.
Könnyű, puha, belül lyukacsos. Ha valóban parmezánnal készítjük, akkor jellegzetesebb, karakteresebb íze lesz.
Borozáshoz, baráti beszélgetéshez, váratlan vendégek érkezése esetén is remek választás.
Sajtos puffancs hozzávalók:
- 250 viz
- 50 g vaj
- 125 g liszt
- 4 tojás
- 100 g parmezán
Sajtos puffancs lépésről lépésre:
250 vizet és 50g vajat feltettem főni. Mikor gyöngyözött, hozzáadtam 125 g lisztet és addig kevertem kis láng fölött, míg a tészta egyben elvált az edény falától.
Egyesével beledolgoztam 4 tojást, majd 100 g parmezánt.
Habzsákból kis halmokat nyomtam a sütőpapírra, majd 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőbe tettem.
10 perc után csökkentettem a hőt 170 C fokra, és még 8-10 percet sütöttem.
Mikor elkészült, a sütő ajtaját résnyire nyitottam és bent hagytam a puffancsokat, míg kihűltek.
Lehetne tölteni, de hamar el fognak fogyni üresen is.
forrás :fb
Tápióka Zsemle - Bögrés Recept - Gluténmentes Tápióka Lisztből
Sajttal sült brokkoli és karfiol recept
Édeskömény, körte, és parmezán saláta
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek