TAVASZI RIZSES HÚS RECEPT
Ez a színes rizseshús mindenki kedvence lehet, hisz ez az egyik legjobb egytálétel. Szinte bármilyen zöldséget rakhatsz hozzá, de ha tavasz van csakis a friss zöldségeket ajánlom.
HOZZÁVALÓK:
- 1kg lapocka (másfajta hús is lehet, sőtt akár el is hagyható a hús)
- 30dkg sárgarépa
- 30dkg zeller
- 30dkg zöldborsó
- 2 fej közepes vöröshagyma
- ízlés szerint fokhagyma
- petrezselyem zöld és fűszerek (tárkony majoránna fehérbors feketedors só Izlés szerint)
Elkészítés:
A zöldségeket pucoluk meg, a vöröshagymát vágjuk apróra. Egy lábosban forrüósítsunk fel kevés olajat, pirítsuk meg rajta a vöröshagymát. Ízlés szerint nyomjunk bele fokhagymát, és dobjuk rá a felkockázott lapockát.
A hús fehéredéséig kevergessük, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A húst saját levében pároljuk puhára, majd szórd meg a többi fűszerrel.
Adjuk hozzá a jó alaposan megmosott rizst, a sárgarépát, és a zöldborsót. Körülbelül két deci víz hozzáadásával, fedő alatt még 20 percig főzzük.
Jó étvágyat hozzá.
TAVASZI DIÉTA
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek