"MÉG AZ ORRODAT IS TISZTÍTJA"
Megfázás, nátha, influenza vagy legyengült immunrendszer esetén kúraszerűen is érdemes ecetes tormát eszegetni, esetleg még egy kis mézzel enyhítve:
Két hétig reggel-este egy kávéskanállal. Csodát tesz.
Emellett természetesen hideg húsokhoz, kocsonyához, felvágottakhoz, lazachoz, szardíniához, kemény sajtokhoz is ajánlom ezt az ecetes tormát.
Ecetes torma recept mézzel:
Hozzávalók:
- 1 szál torma
- 2 dl tömény húslé vagy zöldséglé
- 1-2 evőkanál almaecet ízlés szerint
- 1 teáskanál méz
- 1 mokkáskanál mézes mustár
- 1 mokkáskanál citromlé
- só, frissen őrölt fehérbors
Elkészítése:
A tormát apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd zöldséglével leforrázzuk, és állni hagyjuk kb.20 percig.
Lecsöpögtetjük, enyhén kinyomkodjuk, és almaecettel, mézzel, citromlével ,mustárral megízesítjük.
Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd egy kisebb befőttes üvegbe rakjuk.
Fogyasztásig hűtőbe tároljuk.
Ki-ki ízlése szerint dúsíthatja reszelt almával, és/vagy tejszínnel, rizstejszínnel, esetleg házi majonézzel is.
Tejszínes Torma Recept
- 20 dkg reszelt torma,
- 3 dl tejszín,
- 1 ek méz (cukor),
- 1 ek citromlé
A tejszínt habosra verjük, majd hozzákeverjük a citromlével és mézzel kikevert frissen reszelt tormát.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek