Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Ginkgo biloba

ginkgo-biloba_milyen_hatasa_van_az_agyra.jpg
Mi az a Ginkgo Biloba (ginkó biloba)?

Tegnap anyukám felhívott, hogy neki egy "Ginkgo Biloba" nevű készítményre lenne szüksége, mivel a memóriája már nem a régi.

-Mire?? - Kérdeztem, mert én bizony még nem hallottam erről a fura nevű csodaszerről.

-Ginkgo Biloba-ra ! - Hangzott a megerősítő válasz.

És valóban, a Föld egyik legősibb növénye a Ginko Biloba - magyarul Páfrányfenyő, egyre népszerűbb manapság. A páfrányfenyő az egyik leghosszabb életű fa. Ezer évnél idősebb példányok is ismeretesek. 

A páfrányfenyő levelét gyógyászati célokra használják fel. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben páfrányfenyőlevél (Ginkgo folium) néven hivatalos drog.

  

A Páfrányfenyő jótékony tulajdonságai:

Leginkább a memória fokozására szedik - ajánlott a tanulni vágyóknak, de az öregkori emlékezetvesztésben nagyon hatékonyan működik.

Hatásmechanizmusa:

Védi az agyszövetet a gátolt vérellátásból és hipoxiából származó hatások következményeitől. Gátolja az agyödéma kifejlődését, ill. gyorsítja annak visszafejlődését. Növeli az emlékezőképességet, tanulási képességet. Antioxidáns hatású.

 A ginko Biloba hatása az agyra

Az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak


A páfrányfenyő nagyon előnyös a vérkeringésre és a központi idegrendszerre kifejtett hatása miatt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Gátolja a vérrögképződést, úgy működik, mint az aszpirin. ezenfelül antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, vagyis hatékonyan képes szebeszállni a szabadgyökök pusztító hatásaival, így védi a sejteket.

Néhány kutató szerint a z idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. A hagyományos kínai gyógyászatban asztma, magas vérnyomás, fülzúgás, szív koszorúér elmeszesedés esetén alkalmazzák.


A ginkgo biloba  elmés hatása:

 

LASSÍTJA A SZELLEMI HANYATLÁST!

A Ginko Biloba kiváló antioxidáns tulajdonsága és az érrendszerre kifejtett jótékony hatása miatt javítja az agyi vérellátást, csökkenti az idegsejtek károsodását és pusztulását, így hatékonyan veszi fel a harcot a demenciával és a szellemi hanyatlással. Egyes kutatások szerint akár az Alzheimer-kór enyhe és középsúlyos eseteiben is hatásos lehet” – mondta el a doktornő, aki hozzátette: a panaszok enyhítéséhez érdemes mindig gyógyszer minőségű, a ginkgo biloba tisztított és beállított kivonatát tartalmazó terméket keresni.

 Olvass tovább :

A Ginko Biloba 9 Elmés hatása

 

  • A DXN MycoVeggie egy egyedülálló gyógynövénykeverék, mely gondosan válogatott gyógynövények, spirulina és 8,14 %-ban Ginko Bilobát tartalmaz.  A nyerő választás, ha fogyni akarsz!

  

Ginkó Biloba (Páfrányfenyő)

 

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

 

Címkék: Ginkgo Ginko Biloba ginkó biloba GINKÓ ginko biloba hatása

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7114973950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása