Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Borsó

A borsó sokoldalúan felhasználható salátába, levesbe, tésztákhoz vagy köretnek.

 A borsó egészségügyi előnyei a következők:

• Egy adag a napi ajánlott mangán mennyiség több mint 40%-a, a mangán megőrzi a csontok egészségét
• élelmi rostokban gazdag
• folsav-és B6-vitamin tartalma segít megorzi a szív-és érrendszeri egészségünket

A fésűs-kagyló B12-vitamint tartalmaz, ami egyedülálló állati termékek között. Ez fontos az agy egészségének fenntartásában és a vörös vérsejtek karbantartásában. Ha teljes kiőrlésű fusillival készítjük, ez az étel igen gazdag tápanyagokban.

Fusilli kagylóval és borsóval

Hozzávalók:

  • 2 liter víz
  • 10 dkg cukorborsó
  • 12 dkg fusilli1 evokanál vaj
  • 20 dkg tengeri kagyló
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 / 4 csésze száraz fehérbor
  • 20 dkg zsírszegény krémsajt
  • 1 / 4 csésze zsírmentes tyúkhúsleves
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 / 4 teáskanál só
  • 1 / 4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 / 4 csésze vékonyra szeletelt friss bazsalikom

Elkészítése:

1. A borsót főzzük 3 percig sós vízben, majd leszűrjük és ebben főzzük ki a tésztát a csomagon található utasítás szerint.

2. Vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten felolvasztjuk. Hozzá adjuk kagylót és mindkét oldalán 1 percig pirítjuk. Vegyük ki a kagylót és adjuk a serpenyőbe a borsót és a fokhagymát. 1 percig dinszteljük. Adjuk hozzá a bort és főzzük 1 percig. Hozzáadjuk a tejszínt a sajtot és keverjük simára. Ekkor keverjük hozzá a húslevest, citromlét, sót, borsot és főzzük 30 másodpercig. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá fésuskagyló a keveréket.

3. A leszűrt tésztát belekeverjük és bazsalikommal fűszerezzük. Forrón tálaljuk.

Próbáld ki a kagylólevest is  >>

Írd meg nekünk tapasztalatodat, véleményedet.

Facebook oldalunk

Címkék: receptek recept borsó kagyló fusilli egészséges receptek diéta receptek receptek képekkel

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr893034892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása