Borsó
A borsó sokoldalúan felhasználható salátába, levesbe, tésztákhoz vagy köretnek.
A borsó egészségügyi előnyei a következők:
• Egy adag a napi ajánlott mangán mennyiség több mint 40%-a, a mangán megőrzi a csontok egészségét
• élelmi rostokban gazdag
• folsav-és B6-vitamin tartalma segít megorzi a szív-és érrendszeri egészségünket
A fésűs-kagyló B12-vitamint tartalmaz, ami egyedülálló állati termékek között. Ez fontos az agy egészségének fenntartásában és a vörös vérsejtek karbantartásában. Ha teljes kiőrlésű fusillival készítjük, ez az étel igen gazdag tápanyagokban.
Fusilli kagylóval és borsóval
Hozzávalók:
- 2 liter víz
- 10 dkg cukorborsó
- 12 dkg fusilli1 evokanál vaj
- 20 dkg tengeri kagyló
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 / 4 csésze száraz fehérbor
- 20 dkg zsírszegény krémsajt
- 1 / 4 csésze zsírmentes tyúkhúsleves
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 / 4 teáskanál só
- 1 / 4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1 / 4 csésze vékonyra szeletelt friss bazsalikom
Elkészítése:
1. A borsót főzzük 3 percig sós vízben, majd leszűrjük és ebben főzzük ki a tésztát a csomagon található utasítás szerint.
2. Vajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőmérsékleten felolvasztjuk. Hozzá adjuk kagylót és mindkét oldalán 1 percig pirítjuk. Vegyük ki a kagylót és adjuk a serpenyőbe a borsót és a fokhagymát. 1 percig dinszteljük. Adjuk hozzá a bort és főzzük 1 percig. Hozzáadjuk a tejszínt a sajtot és keverjük simára. Ekkor keverjük hozzá a húslevest, citromlét, sót, borsot és főzzük 30 másodpercig. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá fésuskagyló a keveréket.
3. A leszűrt tésztát belekeverjük és bazsalikommal fűszerezzük. Forrón tálaljuk.
Próbáld ki a kagylólevest is >>
Írd meg nekünk tapasztalatodat, véleményedet.
Utolsó kommentek