A cékla:
Rendkívül jó antioxidáns, gátolja a ráksejtek szaporodását, kiváló vérképző. A céklában lévő nyomelemeket a szervezet nagyon jól hasznosítja.
A cékla további gyógyhatásai: vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza.
A cékla a legegészségesebb ételeink közé tartozik.
Céklás Halsaláta recept
Hozzávalók:
- 3 cékla
- 3 tojás
- 3 kis szem saláta burgonya
- 1 fej lila hagyma
- 1 zacskó sóban olajban pácolt hal
- 1 pohár tejfölből tartármártás
A céklát és a burgonyát gondosan megtisztítom és héjában félig puhára főzöm. Meghámozom és lereszelem. A tojásokat is megfőzöm és megpucolom, a hagymát apróra vágom. Egy jénai edényben soronként rakok céklát, burgonyát, tojást, hagymát és a feldarabolt halat. Legfelülre ismét cékla kerül. A halról a sós pácolajt a tetejére öntöm, végül tartármártással borítom. (Ha kevesebb krumplival szeretnénk elkészíteni, azt pótoljuk céklával.)
Elkészítheted a céklás halsalátát nyers céklával is >>
Letakarva 1 napig a hűtőben tárolom, így másnapra ízletessé élődik. Kitűnő vendégváró saláta.
Vérképző Vámpír Juice - Cékla vérnaranccsal
Csodaital recept - Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépa ital) rák ellen
Utolsó kommentek