Céklás halsaláta, ami nyersen tartalmazza a céklát
Élvezzük és használjuk ki a magas kálium, magnézium, vas folsav és vitamintartalmú (B6 és C) cékla pozitív hatásait a szervezetünkre. Ez a céklás halsaláta nyersen tartalmazza a céklát, így az értékes antioxidánsokat tartalmazó cékla minden vitaminja sértetlenül kerül a halsalátába, és mégis lédús, ízletes csemegét kapunk.
Nyers céklás halsaláta hozzávalók:
-
3 nyers cékla
-
3 főtt tojás
-
1 nagyobb burgonya (paleosoknak elhagyható, vagy sütőtökkel, további céklával helyettesíthető)
-
1 fej hagyma (lehet lila)
-
1 zacskó sóban olajban pácolt hering
-
1 pohár tejfölből tartármártás (paleosoknak totu)
A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A burgonyát héjában félig puhára főzzük, meghámozzuk és lereszeljük. A keményre főtt tojásokat is lereszeljük, a hagymát és a hering filéket apróra vágjuk.
Egy edényben soronként rakunk céklát, burgonyát, tojást, hagymát és a feldarabolt halat.
Legfelülre ismét cékla kerül. A halról a sós pácolajt a tetejére öntjük, végül tartármártással borítjuk.
Letakarva 1 napig a hűtőben tároljuk, így másnapra ízletessé élődik.
Kitűnő vendégváró saláta.
Vérképző Vámpír Juice - Cékla vérnaranccsal
Csodaital recept - Miracle Drink (alma+cékla+sárgarépa ital) rák ellen
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek