Aszalt szilva
Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Az aszalt szilva ott szerepel a top 5 egészséges étel között.
Egészségügyi előnyei a következők:
• Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, az idegrendszert erősíti
• Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszer erősítő
• Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát
Csirke aszalt szilvával és mandulával
Ez az ízletes étel leginkább a Ramadan ideje alatt fogyasztott, de bármikor elkészíthető
Hozzávalók:
- 1 közepes vöröshagyma, aprítva
- 1 / 2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 / 4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 teáskanál olívaolaj
- 8 kicsontozott, bor nélküli csirkecomb
- 10 dkg kimagozott aszalt szilva
- 1 csésze szeletelt mandula
- 1 tk só
- 1 evőkanál méz, vagy több ízlés szerint
- 1 / 4 csésze + 2 evőkanál víz
Egy tálban pirítsunk hagymát, keverjük bele a fahéjat, szerecsendiót. Adjuk hozzá a csirke darabokat, és keverjük össze, és pároljuk fedő alatt 10 percig.
Párolás után helyezzük a csirkét, pácot, és az összes többi hozzávalót egy sütőtálba. Fedjük le, és a legalacsonyabb hőfokon, alkalmanként megkeverve főzzük 1 óra hosszát. Az aszalt szilvát főzés közben daraboljuk fel. Akkor készül el, amikor a csirke megpuhul, és az aszalt szilva a sűrű mártássá válik. Légy türelmes - a főzés végére a szósz sűrű és szép sötét mahagóni színűvé válik. Tálaljuk kuszkusszal vagy meleg kenyérrel.
Írd meg nekünk tapasztalatodat, véleményedet.
Utolsó kommentek