Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

testunk.e-goes-Betegségek-tünetei-taplalkozas-elet.jpgMilyen hatással van a szervezetünkre, hogy mit és hogyan eszünk és iszunk?

Kutatási eredmények és a 90-es éveiben járó emberek adatainak vizsgálata alapján egyértelmű, hogy táplálkozási szokásaink, az ételek minősége és azok adalékai befolyásolják, hogy mennyi ideig élhetünk. Ezeket támasztja alá az Okinawa környékén élő emberek hosszú egészséges élete, vagy az indiai emberek viszonylag alacsony átlag életkora.

Hogy mit, mikor és hogyan eszünk nagy hatással van arra, hogy mennyi ideig élünk.

Szeretnél hosszú és egészséges életet élni? Csábító tanácsokat gyűjtöttünk össze!

Brokkoli, szőlő, és saláta

Kezdjük a tudományos magyarázattal: A gyümölcsökben és zöldségekben magas a tápanyag tartalom és kalóriaszegények. Feltétlenül a legnagyobb ételek a hosszú élet esélyéhez.

Szükséges részletezni? Egyél több brokkolit, szőlőt, és salátát: A kutatók azt találták, hogy ezeknek az élelmiszereknek az összetevői meghosszabbítják az életet.

Bogyós termésű gyümölcsök

Ezek az apró gyümölcsök a tele vannak antioxidánsokkal, amik jól ismert immunrendszer erősítők, elhárítanak minden életveszélyes betegséget. Ők segítenek elegánsan megöregedni. A Harvard Egyetemen 2012-től a megállapították, hogy ha minden héten legalább egy adag áfonyát vagy két adag epret elfogyasztunk, az csökkentheti az időskori szellemi hanyatlás bekövetkezésének esélyét.

Goji bogyó, fekete szeder, Acai bogyó, cseresznye, szőlő, eper

 Fokhagyma

 A tanulmányok azt találták, hogy a fokhagymában található fitokemikáliák megakadályozhatják a rákkeltő anyagok képződését a szervezetben. Azoknál a nőknél, akik sok fokhagymát esznek alacsonyabb a kockázata a vastagbél rák kialakulásának.

Olívaolaj

Nemcsak finom, de egészséges is, ez egyszeresen telítetlen zsír fajta. Jól ismert szív-egészségügyi hatása a hosszú élet alapja. Tanulmányok azt is mutatják, hogy az  olívaolaj hozzájárulhat az agy egészségi állapotához és szerepet játszik a rák megelőzésében. Egyél naponta két evőkanállal.

Bok Choy: Kínai káposztaféle fehér hajtásokkal és széles sötétzöld levelekkel. 

Tanulmányok szerint a keresztes virágú zöldségek gazdagon tartalmaznak olyan tápanyagokat, mint a rost-, C-vitamin és folsav, amik segítenek a hosszú élet elérésében, még akkor is, ha korábban már volt egy súlyos betegségünk: A Vanderbilt Egyetem tanulmánya megállapította, hogy Sanghajban azoknál a mellrák túlélőknél, akik több ilyen zöldségeket ettek, mint a karalábé, káposzta, és a bok choy, alacsonyabb volt a rák kiújulásánakockázata.

Avokádó

Hogyan lehet megelőzni a legnagyobb halálozási okok között szereplő szívbetegségeket? Minél több olyan ételt kell fogyasztani, amelyek segítenek megőrizni a szív egészségét. Ilyen például az avokádó. Az avokádó csökkentheti az LDL "rossz" koleszterin szintjét és növeli a HDL "jó" szintet. Segít a szervezetnek azolyan szívbarát vitaminok felszívódásában, mint a béta-karotin és a likopin.

Paradicsom

A likopin szintén fontos tápanyag a rák elleni küzdelemben, ami az egyik leggyakoribb halálozási ok hazánkban. Nincs jobb forrása, mint a piros paradicsom. Együk főve, a tészta szósszal, paradicsomlevesnek, vagy frissen. A paradicsom növeli a karotinoidok számát a szervezetünkben.

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: betegségek egészséges ételek egészséges táplálkozás rák ellen égészség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr594665815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása