Almasaláta
Alma-saláta dióval és spenóttal
Az alma tartalmaz kalciumot, káliumot, foszfort, vasat, magnéziumot, nátriumot, nyomelemeket, valamint A-vitamint, B-komplex vitaminokat. A B-vitaminok nagyon jó hatással vannak az emésztésre, mivel serkentik, elősegítik a táplálék felszívódását.
Az alma további egészségügyi előnye:
• jó hatásal van az emésztőrendszerre, béltisztító.
• Spenót, és dió mind magas fehérje-és omega-3 zsírsav tartalmú, valamint egyéb vitaminokat és tápanyagokat is tartalmaznak
Almasaláta dióval es spenóttal
Hozzávalók:
2 evőkanál vörös borecet
4 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál méz
1 / 4 teáskanál só
1 / 4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
1 / 4 csésze extra szűz olívaolaj
2 alma (vágjuk darabokra)
5 dkg bébi spenót
1 nagy fej jégsaláta vékony szeletekre apritva
1 / 3 csésze durvára vágott dió (vagy mandula)
5 dkg kék sajt (esetleg feta vagy kecskesajt)
Az almasaláta elkészítése:
1. Egy közepes tálban habverővel jól kikeverjük a borecetet, a mustárt, a mézet es a fűszereket, majd lassan hozzá adjuk az olíva olajat.
2. Az almát, spenótot, salátát, diót és sajtot felaprítva helyezzük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a kikevert öntetet és tálaljuk. Jól elcsomagolva a hűtőszekrényben 2 napig eláll.
(Körtével is kitűnő csemege, szín gazdag és ízletes. Kipróbáltam!)
írd meg nekünk tapasztalatodat, véleményedet.
Szivárványos káposztasaláta fokhagymás és citromos öntettel
Utolsó kommentek