Cseresznye
Cseresznye (és a meggy) selymes, savanykás íze tökéletes kedvenc tavaszi, nyári receptjeinkhez.
A cseresznye egészségügyi előnyei a következők:
• gyulladás csökkentő hatása van
• egyfajta antioxidánst, antociánt tartalmaz, mely véd a szívbetegségek és a cukorbetegség ellen
Többé nem titok! A cseresznye hatása csodát tesz a szervezeteddel
Cseresznye kompót kecskesajttal
Hozzávalók:
1/2 kg 1 magozott cseresznye
2 evőkanál világos barna cukor, vagy ennek megfelelő édesítőszer
2 teáskanál balzsamecet
1/4 teáskanál darált friss kakukkfű
10dkg kecskesajt
Elkészítése:
1. A cseresznyét és a cukrot, közepesen magas hőmérsékleten egy edényben, kb. 4 percig főzzük. Megszórjuk a kakukkfűvel és balzsamecettel, majd továbbfőzzük 1 percig. Szeletelt kecskesajton tálaljuk. Hűtőszekrényben 3 napig eláll.
Utolsó kommentek