Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

  Hogyan fogyjunk egészségesen? 

 

 
Egy könnyű és ízletes módszer a Turbó Diéta, Európa sláger fogyókúrája.

Ez a program összefügg a cukormentes diétákkal, mert már mindenki tudja, hogy a cukor könnyedén zsírrá alakul át a szervezetben.
A Turbó diéta 2 hét alatt akár 8 kiló súlyvesztést igér. A könnyített diétában 8 hét alatt igérik ugyanezt az eredményt.Az Intenzív Program után javasolt egy-két hét szünetet tartani, és csak utána folytatni a diétát a Könnyített Programmal. A szervezet igényli a változatosságot, érdemes egy kis pihenőt beiktatni, utána sokkal könnyebben fogja viselni a további diétázást.A Turbó-diéta csokoládé, eper vanilia és pisztácia ízben kapható. Tápanyag és fehérje tartamanak köszönhetően a Jojo efektus  elmarad, a súly nem rakodik vissza! A magas fehérjebevitel miatt a Turbó-diétával valóban onnan fogyhatunk, ahonnan erre szükség van. Az izmok a proteinek nagy mennyisége miatt nem károsodnak, nem épülnek le, ennek is köszönhető, hogy a közérzetetünk a kúra egész időtartama alatt remek.
A Turbó-diéta  a megfelelő inzulinszintet is biztosítja, így elkerülhető a vércukor hirtelen leesése, nem  törnek ránk hirtelen éhségrohamok, amelyek többnyire mértéktelen evéssel zárulnak.
 

 

Turbó diéta programok:

 

Intenzív program:
Azoknak ajánlják, akik rövid idő alatt szeretnének nagyobb túlsúlytól megszabadulni. 
Az Intenzív Turbó-diéta két hétig tart. Az első napon végzett béltisztítás után csak a testmagasság alapján kiszámított mennyiségű Turbó diéta fehérje turmixpor fogyasztása engedélyezett. E mellé otthon készített zöldségleves levét, vagy a levest helyettesítő Sav-Bázis Egyensúly tablettát, és Antioxidáns vitaminokat kell fogyasztani.
Diéta menete
1. nap
Erre a napra biztosíts magadnak nyugodt körülményeket, mivel alapos gyomor- és béltisztítást kell végezned. Készíts hashajtó italt a 20–40 gramm keserűsót 1,5 dl vízben feloldva (facsart citromlével ízesítheti), vagy igyál meg 0,5 liter Hunyadi János gyógyvizet. A hatás kb. két óra elteltével lesz érezhető, ekkor többször is el kell majd  WC-re menned :S. Két órával az utolsó székletürítés után igyad meg az első adag fehérjeturmixot, az egy napra kiszámolt Turbó diéta® fehérje turmixpor felét 1,5%-os tejben feloldva. Ezen a napon csak két alkalommal kell a fehérjeturmixot fogyasztanod: délben és este!
A béltisztítás este 6 órai kezdéssel és 10 órai tervezett lefekvéssel is elvégezhető. Ebben az esetben már az 1. napon az egy napi turmixpor adagot három egyenlő részre osztva fogyaszd el.
Figyelem! A béltisztító hashajtást csak egyszer, első nap reggel vagy a diéta kezdete előtt este lehet elvégezni! A béltisztítás ajánlott, de nem kötelező eleme a diétának.
 
A 2. naptól
A kiszámolt fehérjepor mennyiséget 3 adagra elosztva fogyaszd el, két héten keresztül minden nap. A fehérjeport egy pohár vízben vagy sovány (1,5%-os) tejben old fel, és igyad meg. (Tejérzékenyek vízzel, 15–30%-kal több Turbó diéta® fehérje turmixporral elkeverve fogyasszák!)  Saját készítésű zöldségleves leve már a béltisztítás utántól korlátlan mennyiségben iható, ebből az ajánlott mennyiség naponta legalább egy liter.
A  Turbó diéta fehérje turmixpor napi adagjának kiszámítása: 
Az Intenzív Program során a szükséges napi Turbó diéta fehérje turmixpor adagot a testmagasság alapján kell kiszámítania!
Nők esetében a normál testsúlyunkat (a testmagasságunkból kivonunk 100-at) megszorozzuk 1,5-tel, és megkapjuk a napi adagot grammban. Férfiak esetében az így kapott számhoz plusz 10 százalék pormennyiséget adunk, mivel testösszetétel gyakran a plusz súly ellenére is magasabb izomaránnyal rendelkezik.
Tehát:
Nő esetén (testmagasság -100) x 1,5 gramm turmixpor 
Férfi esetén (testmagasság -100) x 1,5 + 10% gramm turmixpor 
Pl. 170 cm magas nő esetén napi mennyiség: (170-100) x 1,5=105 gr (3 x 35 gr)
 
A Turbó diéta Shake a fehérje turmixpor egyadagos, fogyasztásra kész változata.
Egy palack Shake tápanyagtartalma egy 4,5 adagolókanálnyi turmixporból elkészített turmixéval egyezik meg, tehát egy Shake egy étkezés helyettesítésére szolgál. 
A diéta alatt a Turbó diéta® Shake és a Turbó diéta® fehérje turmixpor bátran kombinálható.
A zöldségleves recept:
Hozzávalók:
- kb. 40-50 dkg bármilyen zöldség
- olivaolaj
- 2 l víz
- fűszerek ízlés szerint
Fontos:
Kevés sót használj, inkább a megszokottnál sótlanabbra készítsed a levest!
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, kevés olivaolajon ízlés szerinti fűszerezéssel – só, leveskocka, és ételízesítő is használható – kicsit átpároljuk, majd felöntjük 2 liter vízzel, és készre főzzük. Kuktában 7 perc alatt elkészíthető, hagyományos edényben kb. 20-25 perc alatt lesz kész. A benne megfőtt zöldségeket a család többi tagjának tálalhatjuk, vagy mélyhűtőbe tehetjük.
 
A diéta befejezése után 
A diéta utolsó napján vízzel 1 púpozott evőkanálnyi durvára őrölt lenmagot. Hagyjad állni hat órát, és közvetlenül lefekvés előtt igyad meg! Az őrölt, beáztatott lenmag helyett megehet 8–10 szem aszalt szilvát is.
A diéta befejezését követő első napon csak keveset egyél! Reggelire könnyű tejterméket, gyümölcsöt, ebédre egy pohár zöldséglevet vagy sűrűbb zöldségpépet, délután egy sovány tejből készült joghurtot, este ismét zöldségpürét. Az első ilyen átmeneti nap után ismét vissza lehet térni a normál, szilárd táplálék fogyasztásához.
 
Turbó diéta könnyített program
A Könnyített Program is igazán hatékony: ezt a módszert kifejezetten azoknak ajánlják, akik az utolsó pár kilóval küzdenek, vagy a diéta mellett sportolnak. 
Könnyebb volta mindössze annyit jelent, hogy naponta csak két étkezést kell a Turbó diéta fehérje turmixszal helyettesítened, ebédre ehetsz valami könnyű, szilárd táplálékot, kb. 600 kcal energiatartalommal. A napi egy étkezés biztosítása mellett lépésről lépésre haladva, fokozatosan szabadulsz meg a felesleges testzsírtól, izommennyiséged azonban ebben az esetben is változatlan marad!
A diéta menete
Jó hírünk van: a Könnyített Programnál elhagyhatod a béltisztítást! Ha úgy érzed, nem kell nagy mennyiségű méreganyagtól megszabadulnod, anyagcseréd rendben van, akkor nem szükséges a Hunyadi víz vagy keserűsó fogyasztása. Ha azonban egy alapos nagytakarítással kezdenéd a fogyókúrát, akkor az első nap reggelén igyál meg egy félliteres palacknyi Hunyadi János gyógyvizet vagy 1,5 dl langyos vízben feloldott 20 gramm keserűsót. 
A Turbó-diéta Könnyített Program idején naponta kétszer fogyasztott Turbó diéta® turmixszal a minimális táplálékbevitel mellett is biztosítani szervezetének a létfontosságú fehérjéket. Ezen kívül nem kell nélkülöznöd a vitaminokat és ásványi anyagokat sem. 
A recept tehát: naponta 2x50 gramm (6-6,5 mérőkanál) Turbó diéta® fehérje turmixpor elkeverve 300 ml sovány tejben (vagy akár vízben vagy gyümölcslében). Az ebéd lehet szilárd táplálék, de ügyeljen rá, hogy alacsony zsír- és szénhidráttartalmú ételt válassz és ez a 600 kcal értéket ne haladja meg. A fehér kenyér és rizs helyett teljes kiőrlésű pékáru vagy barna rizs kerüljön az asztalra. A könnyített kúrának is fontos összetevője a zöldségleves, de ebben a változatban ezt a zöldségekkel együtt eheted!
A Turbó-diéta Könnyített Programját folyamatosan a kívánt súly elérésig folytasd!. Tehát nem kell szünetet tartanod.
A Könnyített Program során is ajánlják a Shake fogyasztását, mely praktikus segítség a diéta alkalmával.  A Turbó diéta Shake a fehérje turmixpor egyadagos, fogyasztásra kész változata.
Egy palack Shake tápanyagtartalma egy 4,5 adagolókanálnyi turmixporból elkészített turmixéval egyezik meg, tehát egy Shake egy étkezés helyettesítésére szolgál. 
A Program alatt a Turbó diéta® Shake és a Turbó diéta® fehérje turmixpor bátran kombinálható.
 
Turbó Diéta éjszakai program
A Turbó-diéta Éjszakai Programját azoknak ajánlják, akik kisebb mértékű súlyfeleslegtől szeretnének lassú ütemben megszabadulni. 
Ennél a programnál csak egy főétkezést kell a Turbó diéta turmixszal helyettesítened.
A diéta menete
A nap folyamán 1200-1500 kcal értékű tápanyag bevitele mellett a vacsorát javasoljuk  50 g Turbó diéta® turmixszal vagy 1 palack Turbó diéta® Shake-kel helyettesíteni, mely a fehérje turmixpor egyadagos, fogyasztásra kész változata.
Ennél a Programnál is ügyeljen az alacsony zsír- és szénhidráttartalmú ételek és megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztására. Az Éjszakai Program akár 1 hónapig is tartható vagy még ettől hosszabb távon is egy egészségesebb életmód részeként. 
 
A Túrbó-diétának jó a reklámja, nagyon dícsérik, de én még nem próbáltam ki.
Kinek vannak tapasztalatai?
 
 

 

Címkék: turbó fogyókúra diéta fogyás gyors fogyás turbó diéta fogyókúrás diéta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr183038873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása