Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Karácsonyi menü,- és ételjavaslatok

 

A karácsonyi menü összeállítása külön program a számomra, hisz szeretném valami finommal, egészen különlegessel, de mindenek felett egészséges ételekkel meglepni a családot.

Ilyenkor a magazinokat és a szakácskönyveket is előveszem, keresem, mi lenne a legjobb. Persze jellemző rám, hogy minden receptbe próbálok belevinni egy kicsit saját magamból, módosítom a hozzávalókat, esetleg az előkészítési technikát.

Persze voltak már kudarcaim....

karacsonyi kacsasult.jpg

 

Történt ugyanis az egyik emlékezetes Karácsonyi készülődéskor (kezdő háziasszony koromban), hogy már jó előre fellapoztam a szakácskönyveket, összegyűjtöttem a recepteket. A Menü : Narancsos Kacsa!

Óh, szuperül hangzik!

"A kacsát 3-4 nappal a sütés előtt jó alaposan be kell sózni 1-2 kg sóval", hangzott a recept. A besózott kacsát aztán olajban kellett pácolni egészen Szentestéig. Ez eddig rendben is volt, a következő lépés a kacsa leöblítése és a sütés. Na, itt ez az apró kicsi lépés, "A kacsát öblítsük le" - hát, valahogy elmaradt, gondoltam attól az olajos sós páctól nem lehet baja, kár lenne lemosni. Indult be a sütőbe. Juj de fincsi lesz!

Persze hamar kiderült, hogy a kacsa ehetetlen! Annyira sós volt, egyszerűen emberi fogyasztásra alkalmatlan.

Eszünkbe jutott még a család kutyusa, a házőrző német juhász.

Na neeeem, szegény Picur! Persze az ünnepi kacsából neki jártak volna a csontok, de így az ő vacsorája is elmaradt.

Az egész családnak emlékezetes az a Karácsony Szenteste, amikor az Ünnepi Kacsa a kukában végezte.

Igen, sokat tanultam azóta én is. Megtapasztaltam, mennyire elbújhat az ördög a részletekben. 

Sokszor, ha túlságosan finomat vagy extrát szeretnénk készíteni ez az eredmény.

Idén Karácsonykor kívánom, hogy mindenkinek úgy sikerüljön az Ünnepi vacsora, ahogy azt megálmodta, és a szakács is kipihenten, csinosan és ünnepiesen tudjon leülni a család mellé az asztalhoz!

Ehhez a Karácsonyi menühöz ajánlanék most pár egészséges receptet, amik vagy előre elkészíthetők, vagy annyira egyszerűek, hogy marad energia az igazi örömhöz, a családi együttléthez.

karacsonyi kacsasult-.jpg

Karácsonyi mézes kacsasült recept

Hozzávalók:

  • 1 egész kacsa
  • 1 csipetnyi só
  • egy kiskanál pirospaprika
  • egy csésze méz
  • 1/3 csésze narancslikőr
  • citromlé
  • 1,5 kanál mustárliszt
  • 5 szelet citrom
  • 5 karika hagyma

 

Elkészítése:

•A kacsát megpucoljuk, bőrét megszurkáljuk, vagy ferdén bevagdossuk.

•A citromlevet összekeverjük a sóval és paprikával és kívül belül alaposan bedörzsöljük vele a kacsát.

•A mézet, likőrt, és mustárt összekeverjük, és a sülés közben gyakran meglocsoljuk vele a kacsát.

• A kacsát 15 percet sütjük 200C fokon, majd a hőmérsékletet 180C fokra állítjuk, s még 1,5 órán keresztül sütjük. 

(A sütés mennyisége függ a kacsa méretétől, számolj kilónként egy órát, plusz még egyet.)

•Mikor már majdnem kész a sült, ráhelyezzük a citrom és a hagymaszeleteket, és további 10-15 percet sütjük.

Pirított zöldségkörettel tálaljuk:

Mézes, ízletes pirított zöldségköret 

 

 

borscs(2).jpg karácsonyi-töltött-kaposzta.jpg
Céklaleves vagy Borcs  Karácsonyi töltött káposzta

unnepi sult zoldsegek.JPG
alma-salata-gazdaon.jpg

Mézes, ízletes pirított zöldségköret

Alma saláta dióval es spenóttal
répa torta.jpg sutotok tekercs.jpg
Diétás répatorta Sütőtök tekercs
karacsonyi sutik-sajt-torta.jpg karacsinyi sutik.jpg
Ünnepi Mascarpone Sajttorta  Karácsonyi diétás mézeskalács
mascarpone sutotok pite.png csokolade torta mandarinal.jpg

Mascarponés sütőtökös pite

Csokoládé torta mandarinnal

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: menü kacsasült karácsonyi menü karácsonyi ételek Karácsonyi karácsonyi menü receptek karácsonyi ételek receptek karácsonyi kacsa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr934961104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása