Ünnepi receptek - ízletes pirított zöldségköret. A zöldségek sütése a legegyszerűbb módja az ízletes köret elkészítésének.
Ehhez a recepthez valójában bármilyen zöldséget felhasználhatunk, ami megmaradt a hűtőben, felgyűlt a spájzban vagy a kertben.
Söpörjük ki bátran a hűtő tartalmát, használjuk fel minden zöldséget.
Mézes, ízletes pirított zöldségköret
Karácsonykor vagy családi ünnepek alkalmával is ajánlom ezt a nagyon egyszerű, mégis látványos és ízletes köretet. Sültekhez vagy akár feltétnek is kitűnő.
Felhasználható zöldségek a körethez:
Répa, zöldség, paszternák, gomba, zöldbab, zöldborsó, karfiol, brokkoli, zeller, hagyma, paprika, paradicsom, cukkini, padlizsán, édesburgonya, édeskömény stb.
Az édeskömény flavonoid tartalma miatt segíti a mellek teltségét, ösztönözheti a mellek növekedését!
1. Melegítsük elő a sütőt 180 ° C-ra (gázsütő 5-6-os fokozat)
2. Tisztítsuk meg a zöldségeket és kockázzuk fel, és ízesítsük sóval.
3.Vajazzuk ki a tepsi alját és szórjuk bele a zöldségeket. Oliva olajjal locsoljuk le és keverjük össze a zöldségeket. Adjunk hozzá fél dl vizet és kicsi rozmaringot. A sütést a lassabban puhuló zöldségekkel kezdjük, mint a répa, vagy fehérrépa. A többi zöldséget csak 15 perccel később keverjük a tepsibe. Fontos, hogy forró sütőbe rakjuk a nem túlságosan összezsúfolt zöldségeket.
Sütés és tálalás:
4. Sült a zöldséget a forró sütőben körülbelül 50 percig kell sütni, illetve amíg meg nem puhulnak. Az utolsó 5 perc előtt keverjünk a zöldségekre 2 evőkanál mézet, amit egy kicsit pirítsuk rá a zöldségekre. A méz különleges és ünnepélyes köretté varázsolja a legegyszerűbb zöldségeket is!
Tálaljuk sült csirke, grillezett húsok mellé vagy azokkal összekeverve.
Előző nap is el lehet készíteni, ilyenkor csak melegíteni kell tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Szemet gyönyörködtető és finom - Egészséges karácsonyfák a karácsonyi asztalra
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek