Sütőtök tekercs
A sütőtök egészségügyi előnyei a következők:
A sütőtök gazdag béta-karotinban, mely a szervezetünkben A-vitaminná alakul át. Számos ásványanyagot is rejt magában, mint pl. vas, kálium és foszfor.
A sütőtöknek ezenkívül jelentős a kovasav tartalma is, mely a kötőszövetek, a körmök és a haj számára fontos.
A sütőtök húsa enyhén vizelethajtó. A sütőtök alacsony kalóriatartalma révén fogyókúrázóknak is ideális!
Egyhetes sütőtök diétával 3 kg-ot, 12 napos béltisztító sütőtök diétával akár 8 kg-ot fogyhatunk!
Sütőtök tekercs - egyszerű sütőtökös sütemény recept
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 csésze kristálycukor vagy édesítőszer (xilit)
- 2/3 csésze sütőtök püré
- 1 teáskanál citromlé
- 3/4 csésze liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 1/2 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 1 csésze apróra vágott pekándió
Töltet:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg lágyított krémsajt,
- 4 evőkanál vaj
- 1 teáskanál vanília
- tej vagy tejszín szükség szerint
Elkészítés:
Egy keverő tálban elektromos keverővel verjük fel a tojást a cukorral amíg könnyű krémes és citrom színű lesz.
Hozzáadjuk a sütőtök pürét és a citrom levét.
Egy külön tálban lisztet a sütőporral összekeverjük, hozzáadjuk a fűszereket és a sót.
A fűszeres liszt keveréket a sütőtökkel és a kikevert tojással összekeverjük.
Kivajazott és lisztezett serpenyőbe simítjuk a tésztát, tetejére az apróra vágott pekándiót szórhatunk.
Előmelegített sütőben 190 °C-on 15 percig sütjük.
Egy tiszta konyharuhára porcukrot szitálunk, erre borítjuk a meleg tésztát. Keskenyebb végénél kezdve feltekerjük és hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
Keverjük össze a porcukrot, a krémsajttal és a vaníliával. Adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt, ha keverék túl kemény adjunk hozzá tejszínt vagy tejet.
A kihűlt tésztára simítsuk egyenletesen a krémet és tekerjük fel. Tegyük hideg helyre 1 órára.
A krémsajttal töltött sütőtök tekercs, tetejét meghintjük apróra vágott pekán dióval, vagy tört mandulával.
Utolsó kommentek