A padlizsán remek rostforrás, karbantartja az emésztő-, és a keringési rendszert. Amellett, hogy igen sok vitamint (B1, B6, folsav, C, és K) és ásványi anyagot(magnézium, kálium, réz, mangán, foszfor és mész) tartalmaz, a padlizsánban megtalálhatóak egyes antioxidáns anyagok is.Kedvezően befolyásolja a vérnyomást.
Padlizsánkrém recept
Hozzávalók:
- 3 db közepes méretű padlizsán,
- 1 fej lilahagyma,
- 1/5 dl oliva olaj,
- vegeta, só, bors ízlés szerint
A padlizsánokat megmossuk, áttörölgetjük, majd sütőben megsütjük. A sütőbe tegyünk fóliát, és azon süssük, időnként forgassuk meg.
Mikor a héja megpuhul vagy szétreped, kész a sütés. A héj kicsit égett mivolta nem fogja befolyásolni a belső rész állagát, ízét.
Vágjuk a hagymás darabokra, adjuk hozzá a megtisztított lehéjjazott padlizsánt, és a fűszerekkel turmixoljuk össze.
TIPP: Kenyérre, pirítósra téve, sok zöldséggel, paradicsommal kitűnő reggeli, vacsora alternatíva.
Nagyobb mennyiségben is elkészíthetjük, és üvegekbe téve, télire is rakhatunk el belőle, vagy lefagyaszthatjuk.
Fogyókúra kiegészítők>>
Utolsó kommentek