SÁRGARÉPA-, ÉS NARANCSLEKVÁR PISZTÁCIÁVAL
Amellet, hogy jobban tudunk fütyülni tőle, az étrendünket sokkal egészségesebbé tehetjük sárgarépával.
Ott a sok finom zöldség-, és gyümölcslé, ami mind tartalmaz sárgarépát, az imádott répatorta vagy akár a karotin-diéta is igazolja mennire érdemes mindennapi étrendünkbe beleilleszteni a sárgarépát!
A sárgarépa és a narancs ajánlott immunerősítő kúrákban, egyes szakértők szerint még néhány daganatos betegség ellen is védelmet nyújthat. Kifejezetten fontos szerepet kap a szív- és keringési rendszer betegségeinek diétájában.
Már évek óta készítek sárgarépa lekvárt, de idén egy kicsit változtatni akartam, így néhány pisztáciát tettem hozzá, ezt főztem össze a sárgarépa, narancs lekvárral. Az eredmény magáért beszél!
- Nyúl Péter büszke lenne rám. J
larderlove.com
Tálaljuk ezt a sárgarépa narancssárga és pisztácia lekvárt csirkéhez vagy ajthoz, ehetjük pirítósal vagy rakhatjuk linzerbe palacsintába.
SÁRGARÉPA LEKVÁR NARANCCSAL PISZTÁCIÁVAL
Elkészítési idő: 1 óra
HOZZÁVALÓK:
- 800 g sárgarépa
- 2 nagy narancs
- 500 g befőzőcukor (cukor + 1 zacskó dzsemfix)
- 1 citrom
- 50 g apróra vágott pisztácia
ELKÉSZÍTÉS:
Hámozzuk le és durván vágjuk össze a sárgarépát.
Pucoljuk meg a narancsot és csavarjuk ki a gyümölcslevet.
Főzzük puhára a sárgarépát a narancslével.
Amikor a répa megpuhult pépesítsük vagy egyszerűen törjök össze a répát. Kb.750 g pépet kapunk.
Keverjük a reszelt citromhéjjat és a citromlevet, valamint a pisztáciát.
Adjuk hozzá a cukrot, és forraljuk fel. Buborékoztassuk, majd addig forraljuk, amíg olyan állagú lesz, hogy hűtött tányérra cseppentve, megdermed. (Kb. forrástól számított 35-45 perc).
Öntsük ezt a gyönyörű aranyszínű lekvárt sterilizált edényekbe és tároljuk a hűtőszekrényben.
larderlove.com
Sárgarépa, alma, csemege uborka saláta
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek