A Pavlova (gyümölcsös habcsók) névadója az egyik leghíresebb orosz balerina, Anna Pavlova (1881–1931). A Pavlova eredetét Ausztrália és Új-Zéland is magáénak vallja, ahol a balerina tiszteletére készítették el, mialatt a vidéken turnézott.
A Pavlova alja valójában habcsók (meringue), erre jön a tejszínhab és a friss, savanykás gyümölcs.
A Pavlova Dukán változatában a tejszínhabot gyümölcsjoghurttal helyettesítjük ki.
Diétás Pavlova
Beth Nakamura/The Oregonian
Pavlova recept Dukán módra
Diétás Pavlova Hozzávalók:
- 1 ek. kukoricaliszt
- 3 tojásfehérje
- 1 csésze Splenda vagy más cukormentes édesítő
- 1 ek. vanillia aroma
- 1 tk almaecet
- savanykás vagy édes bogyós gyümölcsök tetszés szerint
Pavlova elkészítése:
- Melegítsük fel a sütőt 150 °C-ra.
- Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit.
- Verjük fel kemény habbá a tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a Splendat teáskanalanként miközben a habot is tovább verjük minden hozzáadás után.
- Adjuk hozzá a vaníliát a kukoricalisztet és az ecetet és verjük tovább amíg teljesen elkeverednek a hozzávalók.
- Óvatosan halmozzunk apró halmocskákat a keverékből a sütő papiros tepsibe.
- A tepsit helyezzük a sütőbe, és azonnal csökkentsük a hőt 125 °C-ra. (Ne nyissuk ki sütő ajtaját sütés közben.)
- Hagyjuk a Pavlovát sütőben 1 órán keresztül, majd kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk, hogy a Pavlova teljesen kihűljön.
- Hűtőbe nem szabad rakni, mert felrepedezik a Pavlova.
- Fogyaszthatjuk önmagában, vagy tetszés szerint választott gyümölccsel (eper, málna, meggy, szeder, ribizli, passionfruit) és zsírmentes joghurttal.
Az Eper – Jótékony hatása a szervezetre
Egészséges, diétás fagyi receptek
Edzés után legjobb a kakaó
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek