Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

egeszseg-testunk-2012-futas.jpg

Küzdj a memóriaromlás ellen!

Ez a kór a demencia, az elbutulás visszafordíthatatlan formája, vagyis jelenleg nem gyógyítható. A betegségben szenvedők szellemi képessége folyamatosan romlik, a személyiségben és viselkedésben egyaránt olyan változások következnek be, amelyek akadályozzák a normális életvitelt.

A 70-es és 80-as éveikben járó férfiak nagyobb valószínűséggel szenvednek memória problémákkal, mint az azonos korú nők. A kutatás szerint az  Alzheimer-kór oka nemcsak a helytelen táplálkozás lehet.

Az aktív mozgás segíti megőrizni a memória frissességét!

 

Ezt egy új tanulmány állapította meg, amikor az az Alzheimer-kór előhírnökeként ismert  memóriavesztést és a szellemi teljesítőképesség problémáinak eredetét vizsgálták.

A tanulmányban, amely a Neurology lapban jelent meg, a Mayo Klinika kutatói 1450 idős embert vizsgáltak meg minden 15 hónapban, átlagosan három és fél év időtartamon keresztül. Ez idő alatt, a férfiaknál  7,2% és nőknél 5,7% -nál alakult ki memória vagy a mentális funkció probléma.

Alzheimer-kórban több nő, mint férfi szenved.

Az eredmények meglepték a kutatókat, mivel korábbi tanulmányok arra utaltak, hogy  Alzheimer-kórban több nő, mint férfi szenved.

Az a tény, hogy az férfiak esetében úgy tűnik, hogy magasabb az szellemi teljesítőképesség csökkenési aránya, de alacsonyabb a elmebetegség kialakulásának százaléka, segítheti a kutatásokat amik a szellemi hanyatlás késleltetését hivatkoznak támogatni.

A tanulmány vezető szerzője Rosebud Roberts a professzor azt mondja, hogy azok a nők akik szellemi teljesítőképesség csökkenést tapasztalnak gyorsabban kaphatnak elmebajt is. De a nemi különbség a fiziológiája és az agy működése is szerepet játszhat a folyamat kialakulásában.

A szellemi teljesítőképesség csökkenése nem feltétlenül tartós állapot.

AZ  OROSZLÁNSÖRÉNY GOMBA (Lion's Mane)

Demencia (elbutulás) ellenes hatása

 

A vizsgálatban résztvevők körülbelül egyharmada, akiket MCI-vel (mild cognitive impairment) diagnosztizáltak a későbbiekben arra a pontra javultak, hogy nem tudták a betegséget újra diagnosztizálni.

Ez az úgynevezett visszatérés normális, és más vizsgálatok is alátámasztják. Bizonyos esetekben az agy ténylegesen regenerálódik és itt akár a nemi különbségek is számításba jöhetnek, mondta Kenneth Rockwood, professzor - Dalhousie University, Halifax, Nova Scotia.

Úgy vélik például, hogy a fizikai aktivitás a férfiakra másként gyakorol hatást mint a nőkre.

oregedes-300x200.jpg

A nők  úgy tűnik a fizikai aktivitással az élet meghosszabbítására kapnak nagyobb esélyt, míg a férfiaknál ez az agy működését javítja.

"Azt lehet látni, hogy a testmozgás a férfiaknál a szellemi előnyöket mutat" mondja Rockwood a tanulmány megállapításaként és hozzáteszi, "A nők viszont akik aktívan mozognak, szellemi javuláson felül hosszabb életet is élhetnek."

 Forrás>

 

Ha egy rozmár képes rá, te is meg tudod csinálni! 

rozmar torna-001.jpg

Testépítés tanácsok kezdőknek

Memória javító ételek

Címkék: betegségek mozgás szellemi frissesség betegségek tünetei Alzheimer-kór

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr144064656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása