Medvehagymás Csirkeragu Recept
Medvehagymás receptek – Medvehagymás csirkeragu +1 recept
A tavasz beköszöntével a medvehagyma az első zöldségféle, amit frissen szedhetünk erdőkben, vagy akár a saját kertünkből. Érdemes kimozdulni, friss levegőt szívni, és egy-egy zacskó medvehagyma levéllel hazatérni. Ha a mami is segít, készülhet pogácsa, pesztó, vagy akár medvehagymás csirkeragu is vacsorára.
A medvehagyma élettani hatása
A medvehagyma tökéletesen tisztítja a szervezetet. Tavaszi méregtelenítő kúrák kiegészítője lehet, mert antibakteriális hatása mellett az immunrendszer erősítésében is szerepet játszik.
A medvehagyma leveleit csak akkor ajánlott szedni, ha biztosan meg tudod különböztetni a gyöngyvirág levelétől. Ez utóbbi ugyanis mérgező, gyomorbántalmakat okozhat, akár végzetes kimenetelű is lehet egy ilyen vacsora.
Medvehagyma vagy mérgező gyöngyvirág? 3 biztos különbség
Medvehagymás Receptek – Medvehagymás Csirkeragu
Hozzávalók:
- 10 dkg friss medvehagyma
- 20 dkg csirkemell (természetesen készülhet csirkecombból is)
- 30 dkg zöldség vegyesen, lehet mirelit is
- 1 pohár tejföl
- fűszerek
Elkészítés:
- A zöldségeket megtisztítjuk, kevés sós vízben megpároljuk,
- A csirkemelleket csíkokra vágjuk, és a pirospaprikás hagymán 2-3 percig pirítjuk,
- A tejfölt kikeverjük kedvenc fűszereinkkel, sóval, borssal. Én mindenbe rakok kurkumát, immunerősítőnek.,A zöldségeket összekeverjük a csirkemell csíkokkal, a tejföllel, és pár percig összeforraljuk,
- A medvehagymát apróra vágjuk, és a kész ételhez keverjük. Itt már nem kell főzni, értékes összetevői miatt a medvehagymát legjobb nyersen fogyasztani.
Kedves egészségükre!
És amit ígértem még egy medvehagymás recept:
Utolsó kommentek