Tojáskrém, körözött, padlizsánkrém, tepertőkrém, zöldfűszeres sajtkrém, kolbászkrém, sülthagymás sült csirkemáj pástétom? Ha jönnek a vendégek, vagy ha kicsit feldobnád a szendvicseket, Te milyen szendvicskrém receptet ismersz?
Az egyszerűség kedvéért most csak itt szólok, hogy mindösszesen a hozzávalókat kikeverjük és kész!
Isteni Szendvicskrém Receptek
Padlizsánkrém recept
- 3 db közepes méretű padlizsán,
- 1 fej lilahagyma,
- 1/5 dl oliva olaj,
- vegeta, só, bors ízlés szerint
Tonhalkrém recept:
- 200 g konzerv tonhal (kb. 4 kis konzerv)
- 7 evőkanál majonéz
- 5 evőkanálnyi, apróra vágott hagyma vagy lilahagyma (egy kisebb fej)
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- 6-8 db zellerszár
- Só
- Bors
Avokádókrém:
- 2 db érett avokádó
- ½ lime leve
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 db közepes lilahagyma
- 2 db közepes paradicsom
- 1 csokor friss koriander / mexikói fűszerkeverék
- Ízlés szerint tejföl
Asztalt paradicsomos fetakrém (szendviscskrém):
- 1 cs. fetasajt,
- oregano,
- összevágott aszalt paradicsom
Párizsi-krém:
- kicsi rúd Pick párizsi (pépesíteni)
- 1 doboz sajtkrém
- 1 tk vajkrém
- 1 tk mustár vagy paradicsompüré
- 2 ek. tejföl
- fűszerek
sajttal megszórva pillanatok alatt elfogy, de melegszendvics-krémnek is kitűnő!
Sonkakrém:
- Főtt sonka
- főtt tojás
- mustár
- tejföl
Sárgarépás sajtkrém:
- 2 Reszelt répa
- 5 dkg reszeltsajt
- 1 gerezd fokhagyma
- majonéz
Tepertő krém:
- Töpörtyű,
- főtt tojás,
- lilahagyma.
Az egészet ledarálom. Sózom, borssal ízesítem. tejfölt és mustárt teszek ízlés szerint. Pirítósra kenve isteni.
Lazacos sajtkrém:
- füstölt lazac
- sajtkrém
Májkrémes szendvicskrém:
- 4 vaj
- 4 sertésmájkrém,
- 4 főtt tojás,
- kevés mustár
- 1 hagyma felaprítva
Olajoshal szendvicskrém:
- olajos hal
- lilahagyma
- vaj
- citromlé
Füstölt sonkás szendvicskrém:
- 15 dkg füstölt sonka lereszelve,
- 1 tejszínes tömlős sajt,
- 3 e.kanál tejföl,
- 1 e.k margarin
- pici só, bors.
Ugyanezt szoktam gombával és füstölt kolbásszal is-
Gombás-zöldséges-sajtos melegszendvicskrém:
- 1 különleges vagdalt (zöld hagyományos),
- 1 májkrém,
- 4 db főtt tojás,
- 1 fej hagyma,
- 1-2 csemege uborka,
- 1 zöldpaprika,
- mustár,
- tejföl,
- 1-2 evőkanál olaj, bors,
- delikát,
- füszerpaprika vagy piros arany.
Itt mindent apróra vágok, villàval jól össze dolgozom, be a hűtőbe. Tepsibe sűtőpapírt teszek, a kenyérszeleteket megvajazom és egyenletesen rákenem az előzőleg elkészített szedvicskrémet, a tetejét megszórom reszelt sajttal és be az előmeleített sűtőbe és szép aranybarnára sűtöm.
A szendvicskrémek elkészítéséhez nincs igazán szabály, bármilyen ízvariációban megvalósíthatjuk.
Forrás: Fb.
Utolsó kommentek