Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • pont-te: Sziasztok! Nekem az összes felmenő rokonomnak kieatek a fogai. (2020.10.14. 11:40) A gyerekkori antibiotikumok hatása a fogak színére
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

Ünnepi Csokitorta diétásan

 

A csokoládé segíti a zsírégetést és finom!  Ezt a tortát édesítőszerrel a paleolit diéta alapján készítettük. Türelem és egészséges hozzávalók. Ennyi a torta titka.

Diétás csokitorta marcipánnal

Hozzávalók:

 Tésztához:
8 tojás
4 evőkanál vajzsír
8 púpos evőkanál kakaópor
8 teáskanál xilit

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (alsó-felső sütés) és vajazzuk ki a tortaformát.
Olvasszuk meg a vajzsírt lassú tűzön és közben keverjétek el a kakaóval és adjunk hozzá egy narancs reszelt héját. 
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 7 teáskanál xilittel habosra keverjük és hozzáadjuk a már nem forró, de még folyékony vajzsír-kakaó mixet. Ez a keveréssel (ahogy hül) ragacsos, kicsit gumis masszát képez.
Ekkor a maradék kanál xilittel kemény habbá verjük a tojásfehérjét, majd kanalanként hozzáadjuk a kakaós masszát. Ha ez a tojásfehérjével elkeverve nem lesz teljesen egységes, a pici darabkák végül úgy tűnnek majd, mintha direkt, extra csokidarabokat kevertetek volna a tésztába.
A sütési idő kb. 30 perc. Ez nekem minden piskóta-szerű süteménynél beválik. Alső-felső sütés, 180 fok, középső rács, 30 perc alatt kész.

A marcipánhoz:
10 púpozott EK darált mandula
5 EK víz
1 EK rum
0,5 EK vajzsír
2 EK xilit

A csokikrémhez:
1 tojássárgája
1 EK xilit
1dl kókusztej
1 csapott EK kakaó
fél vaníliarúd
1 EK vajzsír

A csokimázhoz:
3 csapott EK kakaó
125g pálmazsír (
250 grammos kiszerelésben kapható a bioboltok hűtőpultjában)

A marcipánhoz az őrölt mandulát lassú tűzön melegítsük fel, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a xukrot, a vizet, a rumot, legvégül pedig a vajzsírt.
A vajzsír talán elhagyható, de szerintem ez is sokat hozzátesz, nem csak állagában (megóvja a kiszáradástól), de ízében is.

A tortában a marcipánréteg került alulra.

A kókusztejbe kapparjuk bele a vaníliát (amíg főtt, a rudat is beletehetjük), hozzáadjuk a kakaót, majd felforraljuk és addig főzzük, míg be nem sűrűsödött. Ez idő alatt egy edény alján vizet addig melegítünk, hogy gyöngyözzön. A tojássárgáját habosra keverjük a xukorral, még géppel, majd amikor már szépen kivilágosodott, a gőz fölött, kézi habverővel kevergetjük, lassan, folyamatosan, és hozzákanalazzuk a kakaós kókusztejet is.

A krém lassan sötétedik, sűrűsödik. Kb. 10-15 percig kell kevergetni a gőz fölött, hogy puding állagú legyen. Nem árt olykor benézni az edény alá, hogy biztosak legyünk benne, a víz nem forr. Fontos, hogy kézzel kevergessük, mert a gép túl gyors.

Lehűtjük jó hidegre, így tovább keményedik, majd hozzákeverjük a vajzsírt. Egy kicsit könnyít a krémen, és ad neki egy kellemes, mogyorós aromát. 

Olvasszuk fel a pálmazsírt, keverjük el a kakaóval és tegyük félre hűlni. Kisütjük a lapokat, megkenjük és jó fél órára hűtőbe tesszük. Ha a csokimázat a hideg tortára öntjük, gyorsan kihűl, így kevésbé veszélyes hogy lefolyna. Egy rácsra helyezzük a kihűlt tortát, öntsünk rá sok csokimázat és osszuk el a torta oldalára is egy szilikonlapát segítségével. 


Hhűtőszekrényben tároljuk.

 

Diabetikus Marcipán recept

 

Jó étvágyat! 

 

Karácsonyi diétás mézeskalács recept

A kalóriafogyasztásra figyelj Karácsonykor is! 

Ünnepi receptek

Fogyókúra tippek>>

Fogyókúra kiegészítők>>

 

Címkék: karácsony fogyókúra diéta csokitorta diétásan csoki torta diétás csoki torta diétás csokitorta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr213468003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása