Paleo Diabetikus Marcipán
Paleo Diabetikus Marcipán recept hozzávalók:
- 1kg mandula
- 4 g stevia kivonat
- 20 dkg xilit (nyírfacukor)
- 1 dl víz
A cukormentes marcipán recept:
A mandulát forró vízbe tesszük, majd az újraforrástól számított 2-3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult, barna héjából könnyedén kicsúsztatjuk.
A tiszta mandulákat egy napig szétterítve szárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk.
A 20 dkg xilit-et a 4 g stevia kivonattal összekeverjük.
A darált mandula felét 10 dkg xilit és stevia keverékkel összedolgozzuk.
A maradék 10 dkg xilit és stevia keveréket a fél dl vízzel sziruposra főzzük, és kissé lehűtve, elegyítjük a mandula keverékkel.
A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan, és simára gyúrjuk.
Különféle aromákkal lehet ízesíteni. Jó szórakozást a formázáshoz!
Marcipán Mikulás figurák lépésről lépésre
Halloween tök marcipánból vagy fondantból
A legjobb fogyókúra tabletták, fogyasztó szerek
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek