Az aszalt paradicsom a család egyik kedvence. Reggelihez vagy főételek mellé is fogyasztjuk, engem csak az ára riasz vissza, ha a boltok pultján meglátom. :S
Próbálkozhatunk magunk is a paradicsom aszalásával, hisz a Napon aszalt paradicsomnak nincs párja.
Idén jutott elég napsugár a gyümölcsaszaláshoz, kíváncsi vagyok lesz-e elég napsugár a paradicsom aszalásához is.
Milyen paradicsomot aszaljunk?
Aszalni bármilyen paradicsomot lehet, de könnyebb a vastag a húsú, kemény fajtákat.
Minél kevesebb legyen a leve és a magja. Van aki maggal együtt aszalja a paradicsomot, de én a magokat kikaparom.
Érdemes kisebb szemeket választani, de a nagyobbakat is lehet, azokat négyfelé szoktam vágni.
Hogyan készítsük elő a paradicsomot?
Alaposan mossuk meg a paradicsomokat.
Vájuk ketté, és távolítsuk el a zöld végét. A magokat egy vágjuk ki késsel, vagy kaparjuk ki kiskanállal.
A kivágott magokat és paradicsomhúst felhasználhatjuk pizzához, vagy akár italturmixhoz.
A napra a vágott felükkel felfelé tegyük a paradicsomokat, úgy, hogy bővel tudjanak szellőzni, egymástól távol legyenek.
Északára, vagy eső esetén vigyük be a paradicsomokat száraz, védett helyre.
tasteofhome
Tegyük el télire kisüvegben, oliva olajban.
Az aszalást követően a paradicsom megtartja a tápértékeit. A paradicsom magas likopinban, antioxidánsokban, és a C-vitaminban, viszont alacsony a nátrium-, zsír-, és kalória tartalma.
Zöldség juice ötletek - Paradicsom, uborka, répa
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek