Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Receptek képekkel

Facebook Oldal

Friss topikok

Utolsó kommentek

  • Gyingizik: Annyit fűznék hozzá, hogy úgy is megerjed, hogy ha csak alma, víz kevés cukor van benne. Sörélesztő és fekete kenyér nélkül is kiforr ecetté. Nagyon könnyű elkészíteni, én két éve csináltam gyenge m... (2022.02.02. 11:39) Almaecet diéta
  • Pierr Kardán: Igazi magyaros szendvicskrém: 25 dkg pacalpörköltből kiszedett pacalcsíkokat késes aprítóban 1 kis fej apróra vágott lilahagymával és 1 cső vékony szeletekre vágott erőspaprikával össze kell dolgozn... (2021.02.16. 11:20) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • : Olaj, vegeta, majonéz, mustár, sonka, tejföl, töpörtyű, sajtkrém, májkrém, vaj, tömlős sajt, margarin-ezek 3/4-e ugyanolyan ipari szemét hivatalosan, mint mondjuk a pizza-cola felállás. A zeller íz... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mikrobi: Csípős-savanyú halkrém 1 doboz olajos hal (az olaj csak módjával menjen bele) 1 evőkanál margarin 1 evőkanál magos dijoni mustár 1 kiskanál aji limon almaecetben fél fej lilahagyma bors oregánó A h... (2021.02.16. 09:40) Isteni Szendvicskrém Receptek
  • Mad Marx: Szuper! Köszi, bearanyoztátok a napomat, rég nevettem ilyen jót. (2020.11.18. 09:06) Gluténmentes,spirulinás sütemény recept
  • Utolsó 20

Van kérdésed?

Diétás ételek, gluténmentes receptek, paleo receptek, vegetáriánus receptek. Egészséges életmód, fitnesz, fogyókúra.

Leírás

Creative Commons Licenc

hogyan_aszaljunk_paradicsomot_a_napon.jpg


Az aszalt paradicsom a család egyik kedvence. Reggelihez vagy főételek mellé is fogyasztjuk, engem csak az ára riasz vissza, ha a boltok pultján meglátom. :S

 Próbálkozhatunk magunk is a paradicsom aszalásával, hisz a Napon aszalt paradicsomnak nincs párja.

Idén jutott elég napsugár a gyümölcsaszaláshoz, kíváncsi vagyok lesz-e elég napsugár a paradicsom aszalásához is.

 

 

Milyen paradicsomot aszaljunk?

napon_aszalt_paradicsom_1.JPG

Aszalni bármilyen  paradicsomot lehet, de könnyebb a vastag a húsú, kemény fajtákat.

Minél kevesebb legyen a leve és a magja. Van aki maggal együtt aszalja a paradicsomot, de én a magokat kikaparom.

napon_aszalt_paradicsom_5.JPG

Érdemes kisebb szemeket választani, de a nagyobbakat is lehet, azokat négyfelé szoktam vágni.

Hogyan készítsük elő a paradicsomot?

Alaposan mossuk meg a paradicsomokat.

napon_aszalt_paradicsom_4.JPG

Vájuk ketté, és távolítsuk el a zöld végét. A magokat egy vágjuk ki késsel, vagy kaparjuk ki kiskanállal.

napon_aszalt_paradicsom_6.JPG

A kivágott magokat és paradicsomhúst felhasználhatjuk pizzához, vagy akár italturmixhoz.

 

napon_aszalt_paradicsom_9.JPG

A napra a vágott felükkel felfelé tegyük a paradicsomokat, úgy, hogy bővel tudjanak szellőzni, egymástól távol legyenek.

napon_aszalt_paradicsom_11.JPG 

Északára, vagy eső esetén vigyük be a paradicsomokat száraz, védett helyre.

napon_aszalt_paradicsom_12.JPGtasteofhome

Tegyük el télire kisüvegben, oliva olajban.

Az aszalást követően a paradicsom megtartja a tápértékeit. A paradicsom magas likopinban, antioxidánsokban, és a C-vitaminban, viszont alacsony a nátrium-, zsír-, és kalória tartalma.

 

Zöldség juice ötletek - Paradicsom, uborka, répa

Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!

Címkék: paradicsom aszalás Aszalt paradicsom Napon aszalt paradicsom aszalt paradicsom készítése

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testunkegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr757702924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Google
süti beállítások módosítása