food.com
Tudtad, hogy a lila-, vagy másnéven vöröskáposzta festékanyaga remek antioxidáns, gátolja a vérrögök képződését, és gyulladásgátló hatású?
Lilakáposzta saláta pekándióval
Nyári estéken a grillparti mellé is remekül illik ez a nagyon egyszerű, mégis szemet kápráztató, és étvágygerjesztő káposzta saláta.
Lilakáposzta saláta pekándióval recept
Hozzávalók:
- 1 lila káposzta, reszelve
- 1 csésze kínai pekándió (cukrozott pekándió)
- 3 mogyoróhagyma a zöld résszel együtt apróra vágva
Öntet:
- 1/2 bögre ecet
- 1/2 bögre cukor
- 1/4 bögre olaj
- 1/4 bögre szójaszósz
Elkészítés:
Keverjük ki a salátaöntetet - akár egy nappal korábban. Ha előző nap készítjük, csak jól rázzuk össze, és öntsük rá a külön tálban összekevert reszelt káposztára, pekándióra, és mogyoróhagymára.
Azonnal tálaljuk, mert a pekándió hamar puhulni kezd.
Lilakáposzta recept céklával, lilahagymával
Szivárványos káposztasaláta
MARIAH CAREY - A lila diéta
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek