Lilakáposzta saláta
Lilakáposzta recept
Ha a nyári vitaminforrások elapadtak, íme egy példa, hogy télen is lehet vitaminbombákat fogyasztani.
A cékla és a káposzta igazi szuper élelmiszerek, érdemes minél többet fogyasztani belőlük.
Céklás lilakáposzta recept >>
Ez a káposztasaláta tartósítószer nélkül elkészíthető, hisz a hozzávalókból csak 4-5 befőttesüveg saláta lesz, ami viszont annyira finom, a négytagú családban nem lesz ideje elromlani.. :)
Céklás káposzta hozzávalók:
- 1 kg lilakáposzta, gyalulva
- 1 kg cékla lereszelve
- 10 dkg torma lereszelve
- 1/2 kg vöröshagyma karikára vágva
- 30 dkg nádcukor / eritrit
- 4 dkg só
- 4 dl almaecet
Elkészítés:
A hozzávaló zöldségeket előkészítjük, majd a fűszereket is összekeverjük, és a salátára öntjük.
1 napig hagyjuk állni, mialatt többször átkeverjük. Ezután üvegekbe szedjük, jól lezárjuk.
Hűtőben pár hétig (akár hónapig), eláll.
Ha tetszett a poszt vagy szereted a hasonló témákat, csatlakozz hozzánk a Facebookon!
Utolsó kommentek